Napravio kardinalnu grešku: ĐILAS OBEĆAO NASTAVNICIMA NEMOGUĆE!

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2018

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas ne zna kako funkcionisse sistem obrazovanja u Gradu Beogradu, ocenio je danas član Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Slavko Gak, povodom Đilasove predizborne izjave da treba uspostaviti sistem u kome će nastavnici imati veće plate.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić
Obećao nešto u šta se ni ne razume

- Da su se Đilas i njegov najblizzi saradnik Aleksandar Šapić bavili time, morali bi znati da se plate nastavnicima ne isplaćuju iz gradskog, već iz republičkog budžeta, pa svakako ne može Đilas kao kandidat za gradonačelnika da ih obećava. Može, ali nastavnici onda moraju znati da je to prazno predizborno obećanje lopovsko tajkunske koalicije - rekao je Gak u pisanoj izjavi.

On je podsetio da su "oni koji se zaista brinu o ljudima u obrazovanju" u januaru povećali plate zaposlenima u predsskolskim ustanovama za skoro 11 odsto, jer se te plate isplachuju iz gradskog budžeta, a ova vlast je, odmah čim se povećao priliv u gradski budžet, reagovala povissicom, jer su to ljudi koji se bave jednim od najodgovornijih poslova u gradu i mi to cenimo, razumemo i poštujemo. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Slavko Gak

- Đilas i Šapić, koji su ispraznili kase javnih preduzeća i zadužili Beograd za 1,2 milijarde evra, bore se samo za funkcije i fotelje i znaju samo za to, a ne kako funkcioniše sistem obrazovanja u Gradu Beogradu, jer ih nikada nije ni zanimalo - kaže Gak.

On je dodao da su sskole u Beogradu prvi put gotovo sve pokrivene video nadzorom, umrežene sa MUP-om, koji može odmah i brzo da reaguje. 

Prema njegovim reccima, Đilas je, takođe, opet zašao u domen Ministarstva prosvete, nauke i tehnolosskog razvoja, pa nije loše obavestiti ga da je prošle godine 86.000 porodica dobilo besplatne udžbenike, za ssta je izdvojeno 570 miliona dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com

Da biste znali šta je potrebno roditeljima, i ssta oni od vas kao gradske vlasti occekuju, morate imati kontakt sa njima, morate biti otvorena gradska vlada, servis Beogradjana, jer samo tako radite u njihovu korist, napomenuo je Slavko Gak i dodao da Beogradjani to konaccno imaju i joss vazznije je da svaki dan pokazuju da znaju da to imaju, jer Beograd konaccno ima sistem u kome sve funkcionisse, posebno obrazovanje.

Đilas je prethodno izjavio da je neophodno uspostaviti sistem u kome su škole bezbedne, u kome che nastavnici imati veće plate i u kome che grad obezbediti besplatne udžbenike, dodajući da su deca u školama u vreme njegovog mandata dobijala dva kompleta udžbenika da ne bi morala da nose teške torbe, već da ih jedan komplet čeka u ormarićima u školama koji su zbog toga i napravljeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (74)

Loading
ana

11.02.2018 18:51

Sam sebi zagarantovao poraz

maja

11.02.2018 18:54

Zadnji trzaji DS-a !

Luka

11.02.2018 18:58

Djilas uvek obecava ono sto ne moze da ispuni

brkacrni

11.02.2018 18:58

Izgleda da je Djilas neobavesten kao Kostunica ,i nastavnici primaju platu iz republickog budzeta.