MILOŠ JOVANOVIĆ, DSS: Zabraniti upotrebu plastičnih kesa

Autor: b92.net

Vesti

10.02.2018

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat DSS za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović založio se za zabranu upotrebe plastičnih kesa, istakavši da one zagađuju i vodu i zemljište.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Izneo ideju DSS: Miloš Jovanović

- Mi ćemo postupno zabraniti upotrebu plastičnih kesa, čije vreme raspadanja i razgradnje traje i do 400 godina. Onda kada se razgrade, onda zagađuju i vodu i zemljište, dakle imaju vrlo negativne posledice po životnu okolinu - rekao je Jovanović obilazeći sa saradnicima Kalenić pijacu u beogradskoj opštini Vračar, prenela je DSS.

On je naveo i da plastične kese čine Beograd ružnijim gradom. 


- Plastične kese su lake, njih vetar nosi i neretko završe u krošnjama drveća, a naravno da više volim da vidim drvo sa zelenim lišćem, nego drvo sa plastičnim kesama - istakao je predsednik DSS. 

Prema njegovim rečima, zabrana upotrebe mora da bude postupna jer je potrebno da se ostavi proizvođačima neko vreme za adaptaciju. 

- Trgovinski lanci i prodavnice će morati da ponude alternativno rešenje kroz biorazgradive kese. Takođe, svi mi Beograđani moramo da menjamo neke navike, dakle da češće koristimo ceger i rančeve i kese za višekratnu upotrebu - rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
66

10.02.2018 22:41

Ma da,i njima je jaako bitno spasavanje ugrozene zivotne sredine