VUČIĆ JASNO I GLASNO: Hrvati nam neće odlučivati kakvu politiku da vodimo

Autor: Tanjug

Vesti

02.02.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Politiku Srbije vodiće predsednik i Vlada Srbije, neće je voditi članovi Vlade Hrvatske", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vucicć odgovarajući na pitanja novinara u vezi izjava hrvatskih zvaničnika da pre posete Zagrebu treba da se izvini zbog navodne velikosrpske agresije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srbija gleda u budućnost: Aleksandar Vučić

- Naša politika je politika pružanja ruke i politika budućnosti - poručio je Vučić i dodao:

- Ko želi da ostane zaglavljen u prošlosti mi mu želimo sve najbolje, ali ne mora nas da uvodi u istu priču, niti u takvoj priči želimo da ostanemo - naglasio je Vučić. 

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nedavno je uputila poziv Vučiću da poseti Zagreb, na šta je on pozitivno odgovorio, a taj potez Predsednika Srbije pozdravila je i EU. 

Međutim u delu Vlade Hrvatske ta poseta nije naišla na odobravanje te su se čuli različiti komentari, te se, uz nespremnost na konstruktivan pristup, čuo i zahtev da se srpski predsednik izvini Hrvatskoj. 

- Jedino što mogu da kažem to je da će politiku Srbije voditi organi Republike Srbije, predsednik Srbije i vlada Srbije. Svakako je neće voditi članovi vlade Hrvatske tako da mi smo ti koji ćemo da odlučujemo šta ćemo da učinimo, kakvu ćemo politiku da vodimo - rekao je predsednik Srbije novinarima u Beču posle zajedničke konferencije za novinare sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
deki

02.02.2018 20:03

Hrvati bi trebali nama da se izvine za genocid koji su pocinili prema Srbima.

Leonardo

02.02.2018 22:00

@deki - nažalost ne verujem da ce s e to desiti.

Mirko

02.02.2018 20:04

Vucic nema za sta da se izvinjava Hrvatskoj.

GajbexG

02.02.2018 20:17

Bravo Vucicu, sto bi se reklo, dobidjenja i prijatno.