ŠIPTARSKA PODVALA NIJE PROŠLA: Poslanici Srpske liste napustili sednicu parlamenta

Autor: Tanjug

Vesti

31.01.2018

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Srpske liste danas su u znak protesta napustili sednicu pokrajinskog parlamenta, nakon što su bili žrtve neviđene političke podvale, jer su, zbog isključenog prevoda, ostali u sali u trenutku kada je kosovska skupština odavala poštu preminulom teroristi i ratnom zločincu.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Neshvatljivo je da u Evropi danas jedna institucija, koja se očigledno lažno predstavlja kao demokratska, odaje počast ratnom zločincu i teroristi, kao što je sramno i izvrgavati demokratiju ruglu i poslanike jedne poslaničke grupe na prevaru zadržati u sali uskraćivanjem prevoda - saopštio je Poslanički klub Srpska lista.

Poslanici Srpske liste, kako se navodi, nikada neće odavati poštu ubicama srpskih očeva, majki i dece, a da smo danas bili informisani o nameri skupštinskog rukovodstva, veoma bi smo eksplicitno i gromoglasno izrazili svoj protest i sprečili ovakav javni šamar srpskom narodu i ponovno ubijanje srpskih žrtava.

Naši poslanici su, naravno, pošto su shvatili šta se dogodilo, demonstrativno napustili sednicu parlamenta, a to su učinili i novinari srpskih redakcija, kojima takođe nije bilo omogućeno da na svom jeziku prate dešavanja u sali, kaže se u saopštenju.

- Jasno nam je da ovde nije reč o pukoj diskriminaciji uskraćivanjem ustavno garantovane ravnopravnosti srpskog jezika, iako je i ona evidentna na svakom koraku, već da smo bili svedoci jedne primitivne političke diverzije koja je za cilj imala vređanje srpskog naroda i njegovih političkih predstavnika - naglasila je Srpska lista.


U saopštenju sa ističe da se Srpska lista neće vraćati na sednicu parlamenta dok se ne reši pitanje načina rada u parlamentu i odnosa prema izabranim predstavnicima Srba, ne samo zbog uskraćenog prevoda, već zbog odnosa prema našem narodu i njegovim žrtvama. 

- Podsećamo da naša konstruktivnost nije bezuslovna i da naše učešće u političkom životu ima smisla samo ukoliko postoji opšta volja da se na Kosovu i Metohiji grade demokratske institucije, umesto što se izvrgavaju ruglu i unižavaju - naveo je u saopštenju Poslanički klub Srpska lista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

01.02.2018 06:42

Ne, nije tacno. Poslanici Vuciceve Srpske liste su najpre ustali i odali pocast ubijenim pripadnicima OVK. A to da im je potreban prevod je cista podvala jer gotovo da ne postoje srbi na Kosmetu koji ne razumeju albanski jezik. Postoji video na portalu frankfurtskih vesti od srede 31 januara . Prilazem link svim zainteresovanima pa neka se sami uvere : http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/685221/VIDEO-Lista-Srpska-odala-pocast-palim-borcima-OVK