HOLBRUK: Srbe samo treba vući za mu*a!

Autor:

Vesti

27.01.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričard Holbruk povlačio je Srbiju "za mu*a" kako bi išla u pravcu u kojem je on želeo!

Milošević sa Holbrukom

Kao jedan od glavnih aktera mirovnih pregovora, nekadašnji ambasador u SAD Nebojša Vujović prisustvovao je raznim ispadima jednog od kreatora Dejtonskog sporazuma 1995. godine tokom te sudbonosne konferencije.

- Omiljena izreka Ričarda Holbruka bio je citat jednog starijeg političara: "Povuci ih jako za mu*a u pravcu u kojem želiš i pratiće te". U prevodu: primeni silu kad moraš jer bez sile nećeš postići rešenje. Omiljena američka teza - piše Vujović u knjizi "Poslednji let iz Dejtona" o mantri za disciplinovanje Srba, koju je američki specijalac stalno ponavljao.

Čak i svoje saradnike Holbruk je namerno zvao pogrešnim imenima da bi ih ponižavao

Holbruk je i inače ostao upamćen po otvorenom eksponiranju antisrpskih stavova. Mnoge kontroverze provlačile su se devedesetih uz njegovo ime, a sve su jasno stavljale do znanja koliko nije mogao da podnese srpski narod i njegove lidere u Srbiji i RS.

Bivši srpski ambasador opisao je da Holbruk u Dejtonu nije mogao da sakrije nepristojno ponašanje prema protivnicima, ali i najbližim saradnicima.

- Bio je željan pažnje, slave, čovek arogantnog i drskog ponašanja, ne samo prema suparnicima nego i prema svojim podređenima. Namerno je vređao ljude nazivajući ih pogrešnim imenima. Recimo, američkog ambasadora Boba Gelbarda zvao je Gepard ili Gebard, Džima Svajgarta je zvao Sajbert - navodi Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading