PRVI INTERVJU SUPRUGE OLIVERA IVANOVIĆA NAKON ATENTATA: Vučić nam je puno pomogao

Vesti

25.01.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić bio je u stalnom kontaktu sa Oliverom dok je bio u pritvoru, a i privatno nam je pomagao kad god je zatrebalo, kaže za Srpski telegraf Milena Ivanović u prvom intervju koji daje nakon brutalnog ubistva supruga.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ

Sa tugom u glasu udovica lidera Građanske inicijative potvrđuje ono što je izgovorio predsednik Srbije, ali, kao ni on, nije želela da iznosi detalje susreta sa Vučićem jer se tu, kako navodi, radi o privatnim stvarima.

  • Koliko često su vaš Oliver i Aleksandar Vučić bili u kontaktu?

- Najteži period u životu mog pokojnog muža bile su tri i po godine koje je proveo u pritvoru, tokom kojeg je našeg sina i mene viđao pod nadzorom stražara. Ipak, neizmerno mu je značila podrška pojedinih političara iz Beograda, među kojima je bio i Aleksandar Vučić, i to nije nikakva tajna. Predsednik je sam to istakao javno više puta. On ga je posećivao i često kontaktirao sa njim. Bili su i na telefonskoj vezi. Nudio nam je pomoć i privatno, znala sam da, šta god da mi treba, mogu da mu se obratim. Te stvari nisu imale veze sa politikom.

Politiku mrzim više od svega i ne bih ušla u te vode ni po koju cenu

  • Od ubistva je prošlo 10 dana, imate li bilo kakve informacije o toku istrage i možete li da pretpostavite ko je ubio vašeg supruga?

- Jako sam besna zbog svakakvih nagađanja u medijima iako se zaista trudim da što manje gledam televiziju i čitam novine. Oliver je više od svega na svetu mrzeo nagađanja i zato ni ja sada ne želim da spekulišem ko se krije iza ovog stravičnog zločina jer to nije moj posao!

RepublikaFoto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ

Niko nam ništa ne javlja niti nam se ko obraća, a prošlo je dovoljno vremena i nadležni organi još nemaju osumnjičenog. Nema nikakvih konkretnih tragova, sve je mutno i nejasno. Nadam se da će nas u narednih nekoliko dana obavestiti o tome ko je ubica i naručilac ubistva. Želim i zaslužujem da znam ko mi je oteo muža i mom detetu oca.

Želim i zaslužujem da znam ko mi je oteo muža i mom detetu oca

  •  U medijima se spekuliše da ćete ući u politiku i nastaviti tamo gde je Oliver stao?

- U ovim strašnim trenucima kroz koje prolazimo moje dete i ja uspeli ste da me nasmejete. Naravno, smejem se od muke. Politiku mrzim više od svega i ne bih ušla u te vode ni po koju cenu. Pokušavam svog sina i sebe da sačuvam od politike. Oni koji pričaju i pišu da "ja nastavljam gde je Oliver stao" izmišljaju. Politike mi je dosta za ceo život i da je sreće da ni Oliver nikada nije ušao u sve ovo, danas bi bio živ. Trenutno razmišljam o drugim stvarima, sve mi je važnije od politike.

Plašila sam se da sin ne vidi na Tv šta se dogodilo

  • Pre nekoliko dana ste za naš list rekli da se nećete vratiti na Kosovo. Jeste li čvrsti u toj odluci?

- Moj sin i ja ostajemo u Beogradu. Nikada se na Kosovo neću vratiti!

  • Kako je mali Bogdan podneo kada ste mu saopštili da se tata neće vratiti?

- Podneo je to kao odrasla osoba, mislim da ne želi još da deli svoju tugu. Bogdan je dete koje je mnogo toga prevalilo preko glave i u stanju je da podnese više bola nego ostala deca. On je jak i nesalomiv mali čovek. Odlagala sam da mu saopštim strašnu istinu pošto je previše bolelo... Ipak, slutio je nešto i shvatila sam da zaslužuje da zna, a i plašila sam se da će čuti na televiziji, što bi bilo užasno. Dogovorili smo se da brinemo jedno o drugom i da se volimo i pomažemo, to je ono što bi naš Oliver za nas želeo.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
HRONOLOGIJA

16. januar

Ubijen Oliver Ivanović ispred sedišta svog pokreta u Severnoj Mitrovici

16. januar

Obavljena obdukcija, rezultati pokazali da je u njega ispaljeno šest metaka

17. januar

Milena Ivanović za Srpski telegraf izjavila: "Moja noga više nikada neće kročiti na Kosovo!"

18. januar

Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

22. januar

Kosovske vlasti nisu saopštile prve rezultate istrage iako su to najavile za taj dan

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Waffenruhe

25.01.2018 10:00

U takvoj situaciji i logicno je bilo pomoci, a predsednil to zna.

Zoi

25.01.2018 10:15

Ocekivano je da ce predsednik pomoci.

Saran

25.01.2018 11:26

Ubistvo Ivanovica je tragedija za ceo srpski narod.

Saran

25.01.2018 11:27

Vucic je pomogao svim Srbima na kosovu.