RATKO DMITROVIĆ pozvao da Srbija oružjem brani Kosovo i Metohiju?!?

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

23.01.2018

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar i bivši glavni urednik "Novosti" Ratko Dmitrović poručio je danas na Tviteru da Kosovo i Metohiju treba vratiti oružjem?!

 

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Ratko Dmitrović

- Ako potpišemo priznanje Kosova, izgubili smo ga ZAUVEK. I sve što je tamo. Ako NE potpišemo, ostavljamo mogućnost da ga vratimo. Kad-tad. Kako-tako. Oružjem? Ako bude prilika, u izmenjenim okolnostima i oružjem. Tako su nam ga i oteli - napisao je Dmitrović.

Zanimljivo je da je Dmitrović ovakvu poruku poslao iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć u "Ćirilici" govoreći o poseti KiM ponovio ono što je rekao tokom razgovora sa Srbima u severnoj Kosovskoj Mitrovici:

- Ja sam rekao da neću oružje, već škole, bolnice i univerzitete da gradimo - rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da politika Srbije mora biti politika mira.

- Video sam kada sam izašao na mesto gde je ubijen Ivanović, da mi je nekoliko ljudi dobacilo 'a šta ćemo da radimo ako krene neko preko mosta'. Naš je posao da razgovaramo. Rekao sam i ovde da naša politika mora biti politika mira. Nije važno šta će oni za političke prilike da koriste, a vidim šta rade njihove novine i političari. To mnogo više govori o njima, ne o mama. Naše je da se ponašamo odgovorno i ozbiljno, da nastavimo da razgovaramo. Sa Tačijem sam razgovarao pre par dana. Smatram da je važno da razgovaram. Bolje je da razgovaramo i hiljadu puta nego da se ispali ijedan metak bilo gde - objasnio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading