VUČIĆ SA KOMESARKOM KRETU: Najvažnije da situacije bude stabilna

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2018

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu, koja je povodom ubistva Olivera Ivanovića istakla da je najvažnije da obe strane ostanu mirne i situacija bude stabilna.

RepublikaFoto: Tanjug
Korina Kretu i Aleksandar Vučić

Evropska komesarka, izražavajući saučešće povodom ubistva Ivanovića, rekla je da Evropska komisija najoštrije osuđuje taj zločin i da se nada da će vlasti na KiM sporovesti istragu i krivce izručiti pravdi, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Prema njenim rečima, najvažnije je da obe strane ostanu mirne i da situacija bude stabilna i pozdravila je posvećenost Srbije nastavku dijaloga sa Prištinom.

Predsednik Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU i da je Srbija aktivan partner Evropske unije.

Evropska komesarka čestitala je Srbiji na teškom poslu u procesu evropskih integracija i izrazila nadu da će, posle najave predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera o mogućem roku za pristup, Srbija iskoristiti taj trenutak.

- Srbija je već veoma aktivan i dragocen partner u saradnji, posebno u oblasti Dunavske i Jadransko-jonske makro regionalne strategije - naglasila je Kretu i čestitala na dobroj prekograničnoj saradnji Srbije sa Mađarskom, Rumunijom, Hrvatskom i Bugarskom.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o važnosti projekata u oblasti obrazovanja, kao i o IPA i CBC fondovima kroz koje bi se to moglo finansirati, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (94)

Loading
GajbexG

18.01.2018 21:16

Kada jd Srbija u pitanju to se nikada nije dovodilo u pitanje.

IQ

19.01.2018 01:09

@GajbexG - U potpunosti se slazem sa tobom!

katarina

18.01.2018 21:18

Bitno je da dok nas ubijaju na KIM ostanemo prisebni i stabilni-EU ukratko.

andrija

18.01.2018 21:19

Srbija jeste aktivni partner EU ali EU se ne ponasa kako bi trebalo da se ponasa u ovoj situaciji. Trebala je da se vise zalozi da srpske sluzbe ucestvuju u otkrivanju ubice.