BEDNICI! Tači i Haradinaj kriju Oliverovog ubicu, NEĆE SARADNJU SA BEOGRADOM

Autor: Tanjug/Republika

Vesti

18.01.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takozvani kosovski predsednik i premijer - Hašim Tači i Ramuš Haradinaj - relativizovali su svoje ranije izjave o spremnosti da sarađuju sa Beogradom na otkrivanju počinioca i naručioca svirepog atentata na Olivera Ivanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/M. Zakić
Zlikovci: Hašim Tači i Ramuš Haradinaj

Naime, iako je u prvobitnoj izjavi ocenio da je Priština spremna na saradnju sa Beogradom u istrazi ovog brutalnog zločina, Tači je danas donekle revidirao svoj stav i poručio da je "dobrodošla svaka saradnja srpske države ukoliko postoji umešanost krugova iz Srbije" (?!?).

- Svaka indicija - ne samo iz Srbije već iz svake zemlje - je dobrodošla - tvrdi Tači za Dojče vele.

Dobrodošla je svaka saradnja srpske države ukoliko u ubistvo Ivanovića postoji umešanost krugova iz Srbije

Hašim Tači

Upitan da li ima pomaka u istrazi, rekao je da ne može da iznosi informacije koje bi škodile istrazi, ali se nada "da ćemo brzo izneti istinu na svetlo dana kako bismo razjasnili atentat na jednog viđenog kosovskog političara". 

Dodao je i da je najbolje kloniti se spekulacija te da politika ne treba da se meša u istragu.

Ubistvo Ivanovića, istakao je, treba što pre razjasniti bez obzira da li ima etničku, političku ili mafijašku pozadinu i dodao da "nema naznaka da se radi o etničkim ili političkim motivima".

- Ali naglašavam da ne želim da prejudiciram ko stoji iza ubistva - kazao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Srbija će naći njegovog ubicu: Oliver Ivanović

I takozvani kosovski premijer Ramuš Haradinaj nije spreman da sarađuje sa zvaničnim Beogradom, sudeći bar po njegovoj izjavi u kojoj se kaže da Unmik i Euleks nisu nadležni da odobre srpskim organima učešće u istrazi tog zločina. 

- Primili smo zahtev za razmenu informacija, što je pozitivno za nas. Ali Kosovo nije tražilo (od Srbije) učešće u istrazi - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

On je ponovio da je Priština nadležna da odobri učešće Beograda u istrazi o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, te da ni Euleks ni Unmik nemaju pravo da daju takvo odobrenje.

Primili smo zahtev za razmenu informacija, što je pozitivno za nas. Ali Kosovo nije tražilo od Srbije učešće u istrazi 

Ramuš Haradinaj

- Samo su kosovske institucije ovlašćene da daju dozvolu - rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare, preneo je portal Gazetaexpreš.

Savetnik za medije kosovskog premijera Halil Matoši je prethodno izjavio da su relevanti lokalni i međunarodni mehanizmi ovlašćeni da obezbede sigurno okruženje na Kosovu.

- Da budemo precizniji, premijer Kosova Ramush Haradinaj pozvao je Federalni istražni biro (FBI) da bude uključen u istragu, ako bude potrebno - rekao je Matoši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Zeljko

18.01.2018 18:39

Ovo je jos jedan dokaz u nizu da su pristinske vlasti nalogodavci ubistva Ivanovica

uzun

18.01.2018 18:43

Sve je jasno. Srbija sada mora biti još odlučnija u svom zahtevu da naši istražni organi obave istragu na Kosovu.

Branko

18.01.2018 18:44

Nece se oni izvuci sa ovih gnusnim zlocinom.

texo

18.01.2018 18:45

Sve je jasno, amerikanci u saradnji sa teroristima.