ŠVAJCARSKI MEDIJI O HARADINAJEVOM BOGATSTVU: Odakle "gospodaru rata" tolike pare?!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

17.01.2018

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski list "Noje cirher cajtung" pisao je o baškarenju kosovskog premijera tokom dočeka Nove godine u Švajcarskoj i postavio pitanje: "Odakle njemu toliki novac"?

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Ramuš Haradinaj

- Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su pre deset godina iskusili svedoci koji su hteli da svedoče protiv Ramuša Haradinaja, a onda zaćutali. Haradinaj je dva puta oslobođen optužbi za ratne zločine i danas je premijer zemlje.  Ali sada je morao sam da shvati da je i dalje teško sačuvati tajne u ovom isprepletanom društvu velikih porodica - piše "Noje cirher cajtung" u kratkom osvrtu na "misteriozno bogatstvo bivšeg gospodara rata".

Haradinaj je naime tiho proslavio Novu godinu sa suprugom, troje dece i nećakom u Švajcarskoj, ni manje ni više nego u hotelu "Karlton" u Sen Moricu.

- Povezanost sa Švajcarskom on deli sa mnogim bivšim kadrovima gerilske trupe OVK. Pre nego što je u ratu 1998/99. godine postao ratni vođa regiona Dukađin, radio je kao izbacivač u noćnom klubu. Švajcarska je dakle logičan izbor za odmor - piše list.

- Ali otkud Sen Moric i otkud Karlton - pita se istraživački portal "Insajderi".

Za jednu noć u 160 kvadrata carskog apartmana, koji je Haradinaj navodno rezervisao, mora da se izbroji oko 5.000 franaka. Zajedno sa novogodišnjom večerom i drugim udobnostima desetodnevni odmor navodno je stajao oko 80.000 franaka. Portal prenosi da se tačan iznos ne može dati jer hotel ne daje podatke.

 A i kabinet Haradinaja ćuti. Tamo kažu da se radi o privatnim izdacima sa kojima država nema ništa, prenosi Dojče vele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading