ŠEŠELJ UBEĐEN: Ivanovića su ubile strane službe

Autor: Pink, Republika

Vesti

17.01.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske napredne stranke Vojislav Šešelj gostujući u Jutarnjem programu TV Pink izjavio je da je ubeđen da su stranci ozbiljno umešani u jučerašnje ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici...

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Nije to teroristički čin nego atentat, jer je to ubistvo poznatog čoveka, političara. Kad strada neko nepoznat onda je terorizam. Ovo nije upereno samo na Olivera Ivanovića, razlozi su mnogo ozbiljniji. Amerikanci pre dva meseca kreću sa novom inicijativom za Baklan. Njen reprezent je bio Brajan Hojt Ji, koji nam je rekao šta Amerika hoće i zbog čega smo se svi zabrinuli. Pre dva tri dana Amerikanci upozoravaju da će doći do terorističkih napada na severu Kosova. To može značiti i sprovođenje terora, a teror čini vlast na lokalnim stanovništvom. Ako je to teror, onda su albanske vlasti u pitanju - rekao je Šešelj.

Šta su ciljevi, a šta motivi upitao je lider SRS.

- Bez ciljeva i motiva ne možemo razrešiti nijedno ubistvo. Oliver Ivanović je bio istaknuti političar, predsednik jedne minijaturne stranke koja na izborima nije postizala ništa, ali desilo se nešto zaprepašćujuće, da su njega pre nekoliko godina uhapsili i optužili za ratni zločin i vodili postupak koji još nije pravosnažno završen. A svi mi Srbi i Albanci i stranci smo ubeđeni da on nije umešan u ratne zločine. Zato je pitanje šta su hteli da postignu njegovim hapšenjem i maltretiranjem i mučeništvom - istako je lider SRS.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Prvo mi je palo na pamet da od njega prave mučenika da bi postao politički lider. Međutim, on nije postao lider, ali je postao žrtva koja je osvojila simpatije svih Srba. I šta su sad postigli - veliko uznemirenje celog srpskog naroda, strah i uznemirenje Srba na KiM, jer ako su njega ubili koji je prozapadni političar, šta li će tek da rade onim koji su za Istok - poručio je Šešelj i dodao:

- Šta se dalje dešava, Rada Trajković optužuje Beograd da stoji iza ubistva, a zatim i pojedini opozicioni političari, doduše indirektno, optužuju Vučića da je ubica. Dakle više faktora govori u prilog tome da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešani strani prsti. Ne mogu da zamislim da se takvo ubistvo desilo na severu Kosova, a da američke službe nisu znale. Ovo je profesionalno ubistvo, bila je potrebna logistika. Ubica je otišao jednim autom, taj auto je spaljen, a sačekao ga je drugi automobil i pobegao je prema unutrašnjosti Kosova, a ne prema Srbiji - rekao je Šešelj gostujući na TV Pink. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading