VUČIĆ O AMFILOHIJEVOJ IZJAVI: Najbolji komentar dao je patrijarh, zahvalan sam mu na tome

Autor: Republika

Vesti

14.01.2018

21:07 >> 21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS otvoreno je priznao da su ga pogodile reči mitropolita Amfilohija Radovića da je politika prema KIM koju Vučić zagovra - izdajnička.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Nisu me pogodili komentari ovih potpisnika Apela, ovog Kovića, onog iz Dveri što bije žene, one što bi da ukine Darvina... Pogodile su me reči mitropolita, i to otvoreno kažem. Najbolji komentar na izjavu Amfilohija dao je patrijarh Irinej i na tome sam mu zahvalan - rekao je Vučić.

Kako je rekao, nije njegovo da komentarise ulogu Crkve, kao sto nije njihovo da komentarisu ulogu i politiku države:


- Meni ne smeta slobodno iskazano misljenje mitropolita Amfilohija, ali me je pogodilo lično to što je rekao, jer je govorio o nečemu što misli da se može dogoditi u buduhcnosti. Mislim da sam bio na ivici da pustim i suzu, ne želim da sakrijem, koliko su me onakve reči pogodile. Možda je to slabost za politicara, ali i ja sam čovek. Ne pogađa me ništa sto govore moji politički protivnici, ali ovo me stvarno pogodilo - rekao je predsednik za RTS.

Kaže da su u Srbiji izgleda najveći rodoljubi oni koji su uspeli da izgube Crnu Goru, oni u čije je vreme proglašena nezavisnost Kosova, oni "dežurni rodoljubi" koji su spremni da Srbi ginu da oni budu bogatiji. 


- Ja nisam spreman da ginemo. Ja nisam plašljiv, ali neću da brinem ne samo za budućnost Danila, Milice i Vukana i vaše dece tako što ću da kažem "nek idi da ratuju"..Ja hoću da im sačuvam mir i budućnost - rekao je Vučić. 
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mitropolit Amfilohije

Govoreći o izborima u Beogradu, Vučić je otkrio  da će predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u ponedeljak raspisati izbore u prestonici, a da će oni biti održani ili 4. ili 11. marta.

On je otkrio da je direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić prvi na listi SNS za Beograd.

Druga na listi je Aja Jung, otkrio je predsednik Srbije.

Vučić je potvrdio i da će, kao što je Republika.rs već pisala, na listi SNS biti i dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, kao i poznati sportisti Milan Gurović i Goran Grbović.

Govoreći o iznenađenjima na listi, Vučić je otkrio da će se na listi naći i Živorad Žika Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica.

- Naša lista je sastavljena u skladu sa potrebama Beograđana. Na tim izborima će se voditi borba između onih ljudi iz prošlosti koji su sprovodili pljačkaške privatizacije i onih koji žele da vode Beograd u budućnost - podvukao je Vučić.

 

 

Govoreći o aktuelnog gradonačelniku Beograda Siniši Malom, Vučić je ocenio:

- Siniša Mali je smanjio javni dug grada, a to je nešto što mnogi pokušavaju da sakriju i ne priznaju mu. Ne samo da se ne stidim njegovog rada nego sam veoma ponosan na sve što je uradio tokom svog mandata - naveo je predsednik države i lider SNS.

Odgovarajući na pitanje da li je Draganu Đilasu nudio mesto premijera, Vučić je sarkastično odgovorio:

- Jeste nudio sam i njemu i Jankoviću, ali eto nije se desilo. Ne znam šta bih na to odgovorio. Da ja nekome ponudim da bude predsednik vlade i da pogazim narodnu volju... To nećete gledati - rekao je Vučić.

 

 

Vraćajući se na temu izbora u Beogradu, Vučić je ocenio da počinje borba za glasove, dodajući da će u zavisnosti od rezultata razmišljati o potencijalnoj koaliciji.

- Mi ćemo pokušati da osvojimo većinu, borićemo se za glasove. Sa SPS imamo korektnu saradnju.Mi smo na 34 odsto i sa tim krećemo i borićemo za Beograd. Ali sasvim sigurno - radije ćemo ići u opoziciju nego što ćemo praviti trule kompromise - podvukao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Radisa

14.01.2018 20:27

Sto pre to bolje, da se pokaze opoziciji da im je mesto tu gde jesu

Mitar Odović

15.01.2018 07:36

@Radisa - Radisa: Gradski izbori će najverovatnije biti 04. marta i tada će se opozicijauveriti da ih Beograđani neće.

Marko

14.01.2018 20:32

Evo prilika Jankoviću, Jeremiću i ostalima koji nas svakog dana ubijaju u pojama, šta bi oni radili, kada bi bili na vlasti, da vidimo sve te pobednike pre izbora?

Miloš

14.01.2018 20:35

Sjajaj tim intelektualaca i javnih ličnosti.Nema sumnje da će građani u ogromnom broju da podrže ovu listu.Pravi čovek na vrhu liste.