SRPSKI TELEGRAF PRONAŠAO ZABORAVLJENU FOTOGRAFIJU: Vučić na severu pre 30 godina

Autor:

Vesti

15.01.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije imao je 18 godina u aprilu 1988, kada je među najvatrenijim navijačima gledao utakmicu Zvezde i Slobode iz Tuzle.

RepublikaFoto: Republika
Vučić na severnoj tribini sa samo 18 godina

Srpski telegraf pronašao je Aleksandra Vučića na naslovnoj strani sportskog nedeljnika Tempo od pre 30 godina!

Sadašnji predsednik Srbije, tada tek punoletni mladić, gledao je tog 17. aprila 1988. godine sa severne tribine Marakane, gde se okupljaju najvatreniji navijači crveno-belih, utakmicu 24. kola prvenstva Jugoslavije između Crvene zvezde i Slobode iz Tuzle. Na stadionu je, kako se može videti iz izveštaja s tog meča koji su Beograđani dobili 3:1, ukupno bilo 22.000 gledalaca.

"DELIJA" JOŠ NIJE BILO

Navijačka grupa "Delije" tada još nije bila formirana, a od rekvizita se na severnoj tribini mogu videti šalovi i poneka crveno-bela kapa. Vučić, međutim, na sebi nema Zvezdina obeležja, a obučen je u svetloplavu teksas jaknu, baš onakvu kakve su bile u modi tih godina.

Na slici se vidi i da su navijači na ogradi tribine razvili transparent "Sad uprava nek navija" jer je tih dana tinjao sukob najvatrenijih pristalica i uprave kluba sa Marakane. Navijači su, naime, dolazili na utakmice, ali nisu glasno bodrili tim niti su pevali navijačke pesme.

A koliko je Vučić tada voleo fudbal i Zvezdu, svedoči i to što je fotografija napravljena na utakmici koja nije spadala u red derbija, kao one s Partizanom, Dinamom, Hajdukom...

Zanimljivo, tog dana se budući predsednik Srbije dvostruko radovao - njegov klub je pobedio Slobodu, a Zvezdin najveći rival Partizan pregažen je u Osijeku (1:4).

RepublikaFoto: Republika

U toj sezoni, inače jubilarnoj 60, Zvezda je osvojila 16. titulu državnog prvaka, sa 45 bodova na tabeli. Partizan je kao drugoplasirani imao bod manje, dok je treće mesto zauzeo mostarski Velež sa 42 boda.

PRAVI ZVEZDAŠ

Predsednik Vučić nikada nije krio da navija za Crvenu zvezdu i da je odmalena išao na utakmice, strastveno navijao i bodrio crveno-bele.

- Nikada nisam krio da navijam za Zvezdu. Navijač sam Zvezde, bio i ostao, nikada neću biti opozicija svom klubu, niti ću govoriti protiv njega - rekao je jednom prilikom.

On je i prošle godine, kad je primio grupu dece iz Rijeke, Kostajnice i zadarskog zaleđa, inače polaznike letnje škole "Sveti Sava", napravio šalu sa njima na temu sporta. Sedmogodišnjeg Tina Popovića predsednik je pitao za koga navija, a on mu je kao iz topa rekao: "Za Rijeku."

- Razmisli da to bude neki malo veći klub od Rijeke, Dinama, Hajduka. Znači, ili Zvezda ili Partizan - našalio se predsednik Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Cudna suma

15.01.2018 09:19

Delija od malena!

Arditi

15.01.2018 10:19

Predsednik je oduvek navijao za dobar klub!

Mia

15.01.2018 10:51

Vatreni delija!

Petar986

15.01.2018 13:29

Aleksandar Vucic zna sta valja! Pravi Delija!