MILAN GUROVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: Biću na listi SNS zbog Malog i Vesića

Autor:

Vesti

14.01.2018

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestranačke ličnosti iz sveta umetnosti, nauke i sporta obeležiće izbornu listu Srpske napredne stranke za Beograd, koja bi u ponedeljak trebalo da bude predstavljena.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Podrška za SNS: Milan Gurović

Kao što je ranije najavio lider SNS Aleksandar Vučić, kandidati naprednjaka biće oni koji su "uradili veliki posao u gradu, ali će najviše biti novih ljudi koji nisu članovi nijedne stranke".

Za neke poznate ličnosti zna se ili naslućuje da će se naći na listi "Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd" (Aja Jung, Branko Milićević Kockica, Svetislav Bule Goncić, Milan Gurović, Vesna Stanojević, Goran Grbović, Nebojša Ilić...), dok se za neke samo nagađa.

Moj doprinos biće u novim idejama vezanim za kulturu

Svetislav Bule Goncić

Od viđenijih funkcionera SNS na listi će svakako biti aktuelni gradonačelnik Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski arhitekta Milutin Folić. Njima će se pridružiti i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Svoja mesta imaće i kandidati za odbornike iz redova koalicionih partnera (PUPS, SDPS, PS, SNP i PSS-BK).

Glumac Svetislav Goncić potvrdio je za Srpski telegraf da će se kao nestranački kadar naći na listi koju će danas objaviti SNS.

- Ozbiljno smo razgovarali o mom angažovanju da bismo se okrenuli budućnosti i našoj deci. Razlog mog pristanka da budem deo tima SNS za Beograd je to što sam prihvatio koncept koji sprovodi trenutna gradska vlast, što je sve već vidljivo kroz rezultate koji su postignuti. Video sam posvećenost napretku Beograda u timu koji ga predvodi i to sam podržao. Moj doprinos biće u novim idejama vezanim za kulturu - kaže Goncić.

RepublikaFoto: Tanjug
I on će biti na listi SNS: Svetislav Bule Goncić

I proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović potvrdio nam je da će njegovo ime biti među prvih 20 na listi SNS, koju on vidi kao jedinu opciju sa detaljnim planom razvoja prestonice.

- Ne razumem se previše u politiku, ali podržao sam SNS jer mislim da pravi odličan posao za Beograd. Rezultati Siniše Malog i Gorana Vesića to pokazuju. Moram reći nešto najiskrenije, iako on to možda ne bi voleo, ali sam letos u Grčkoj sreo Vesića, koga poznajem još iz Crvene zvezde. Tokom druženja tih mesec dana video sam da čita knjigu o najuspešnijim menadžerima gradova Evrope, što me je uverilo da zaista brine o gradu i usavršava se u tom smislu - kaže Gurović.

Ne razumem se previše u politiku, ali podržao sam SNS jer mislim da pravi odličan posao za Beograd

Milan Gurović

Među onima koji nemaju člansku knjižicu SNS, a moguće je da će se naći na izbornoj listi su i potpisnici proglasa "Za bolju Srbiju" (potpisalo ga 650 poznatih ličnosti), koji su podržali Vučićevu kandidaturu na predsedničkim izborima.

Među njima su bivši fudbaleri Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon, odbojkaš Vladimir Batez, automobilista Dušan Borković, odbojkaški trener Zoran Gajić, fudbalski trener Boško Đurovski, atletičari Asmir Kolašinac i Dragan Životić, kapiten fudbalske reprezentacije Branislav Ivanović, fudbaleri Vladan Lukić, Nemanja Matić i Ivica Kralj, rukometaši Nenad i Predrag Peruničić, odbojkaš Željko Tanasković, rvač Davor Štefanek...

Ko bi sve mogao da bude kandidat SNS
Lepomir Ivković
Vesna Stanojević
Aja Jung
Svetislav Goncić
Branko Milićević Kockica
Milan Gurović
Sima Avramović
Goran Grbović
Nebojša Ilić

Brnabićeva: Opozicija će sve više vređati i lagati

Očekujem izuzetno prljavu kampanju, u kojoj se ne biraju sredstva, zato što mi imamo rezultate koji su neupitni. Opozicija u nemogućnosti da napadne našu politiku ide na najprimitivnije lične uvrede i laži. Kako se budu približavali izbori, biće sve gore - rekla je premijerka Ana Brnabić u intervjuu koji je preneo Tanjug.

Ona je istakla da grad treba da vodi neko ko odražava njegovu širinu i otvorenost, ko treba da stane u odbranu slabijih i ko osuđuje govor mržnje.

- Đilas je rekao da je naučio iz svojih grešaka, ali je u praksi ponovo dokazao da ništa nije naučio. Takva će biti cela kampanja. Pričaće o jelci da ne bi pričali o "Velikom bratu", braniće mitropolita od manjina, kritikovaće "Beograd na vodi" da bi postavljali repliku Terazija na Novom Beogradu - poručuje premijerka.

Brnabićeva navodi da među opozicijom ne postoji nikakva politika niti set vrednosti za koji se bore.

- Postoji samo borba za vlast. Janković do izbora u martu ima dovoljno vremena da u interesu istine i transparentnosti, sada kada je podržao Đilasa, promeni naziv svog pokreta u Pokret nekih slobodnih građana ili Pokret samo nekih slobodnih građana, zato što ja, na primer, za njega i Đilasa nisam slobodni građanin Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
sanja

14.01.2018 18:16

Neće Gurović zažaliti,biće sa pravim timom.

Kiki

14.01.2018 18:19

Sigurno je da jedino lista SNSa zasluzuje podrsku.

bane

14.01.2018 18:20

Svaka čast, vrhunski sportista.

nikola

14.01.2018 18:21

Pobednici idu sa pobednicima.