PUTIN ŠALJE "UBICU" AMERA U BEOGRAD!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin munjevito je reagovao na pojačane zapadne pritiske na Srbiju, koji su kulminirali zahtevom američkih senatora da Tramp borbu protiv Rusije počne iz naše zemlje kao najvećeg ruskog saveznika.

Bocan Harčenko i Vladimir Putin

Kao odgovor, ruski predsednik za ambasadora u Beograd šalje stručnjaka za krizne situacije Aleksandra Bocana Harčenka, čoveka koji je strah i trepet za Amerikance jer ih je diplomatski porazio gde god se pojavio. A pojavljivao se uvek tamo gde su najviše ugroženi ruski interesi...

NIŠTA NIJE SLUČAJNO

Takođe, Putin će pojačati vojnu, ekonomsku i svaku drugu pomoć Srbiji kako bi se zaštitila od sve očiglednije i ogoljenije ofanzive NATO i Vašingtona.

- Ruski karijerni diplomata poznat i po nadimku Terminator, možete pretpostaviti zbog čega, ima zadatak da ojača rusku poziciju na Balkanu i suprotstavi se sve agresivnijim istupima zvaničnika Stejt departmenta, poput Brajana Hojta Jija - otkriva naš izvor iz diplomatskih krugova i dodaje:

- Posebno će biti zanimljiv njegov sudar sa Jijem, čije je ponašanje potpuno nediplomatsko. Kako se može čuti iz Vašingtona, Hojt Ji poslednjih nedelja na sve načine lobira da ga pošalju za ambasadora ne u Skoplje ili Sarajevo, nego u Beograd. On je prosto opsednut željom da na neki način postrojava Vučića i druge srpske zvaničnike. Teško da će uspeti da zameni Skota na mestu ambasadora, ali će njegovo buduće zaduženje svakako biti vezano za Balkan i zato je dolazak Bocana Harčenka posebno značajan.

Diplomatski izvor: Brajan Hojt Ji lobira na sve načine da bude ambasador u Beogradu, ima opsesivnu želju da "postrojava Vučića i druge srpske zvaničnike"

U ruskoj diplomatiji Harčenka već dugo bije glas da je najbolji poznavalac regiona i ekspert za rešavanje problema. To dokazuje i njegova biografija s obzirom na to da je učvrstio poziciju Rusije kao ambasador u BiH (od 2009. do 2014. godine). Takođe, bio je na dužnosti specijalnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova za Balkan i učestvovao u radu Saveta za implementaciju mira, koji je pratio ispunjavanje Dejtonskog sporazuma.

Nimalo slučajno, u petak se i portparolka ruskog MSP Marija Zaharova dotakla naše zemlje i pohvalila predsednika Srbije.

- Vučić je otvoreno i iskreno izrazio spremnost za razvijanje naših svestranih odnosa, istovremeno potvrdivši kurs Beograda na očuvanju vojne neutralnosti - podvukla je Zaharova.

RADUN: RUSKI PENICILIN

Ruski analitičar i dobar poznavalac prilika u Kremlju Vladimir Zotov uveren je da je dolazak Harčenka u Beograd, koji bi trebalo da usledi u narednih mesec-dva, dobro isplanirani deo Putinove strategije.

- Vučićevi i Putinovi dogovori postaju sve snažniji, ovo je znak da Rusija ima ozbiljnije namere da pomogne Srbiji da se brani od sve većih pritisaka. Dolazak Harčenka je garancija ostvarenja svih postojećih i budućih dogovora Srbije i Rusije, o isporuci novog oružja, priključenju Srbije na "Turski tok", svega onoga o čemu su dvojica predsednika razgovarala u četiri oka u Moskvi - ističe Zotov.

RepublikaFoto: Tanjug/B. GRDANOSKI
Brajan Hojt Ji

Sa njim se slaže i analitičar Branko Radun:

- Rusi neće skrštenih ruku gledati kako ih Amerikanci gaze na Balkanu. Ako je Vašington krenuo u ofanzivu, onda budite sigurni da je Harčenko penicilin za američku agresiju.

Hronologija pritisaka

24. 10. 2017.

Brajan Hojt Ji: Ne možete sedeti na dve stolice, naročito ako su tako daleko

6. 11. 2017.

Norveški ambasador u Srbiji Arne Sanes Bjornstad, čovek za specijalne zadatke NATO u regionu, podržao izjavu Hojta Jija

28. 11. 2017.

Atlantski savet poručio da Amerika mora vojno da pojača svoje prisustvo na Balkanu

4. 12. 2017.

Dejmon Vilson, potpredsednik Atlantskog saveta, predložio da NATO i Amerikanci izgrade vojnu bazu u Brčkom i tako pocepaju RS na dva dela

10. 1. 2018.

Načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću Amerikanci odbili da izdaju vizu

10. 1. 2018.

Britanski Dom lordova usvojio izveštaj o zapadnom Balkanu u kom se potencira da su veze Rusije sa Srbijom opasne za britanske interese

11. 1. 2018.

Američki senatori podneli izveštaj na čak 200 strana o "malignom uticaju Rusije", na devet strana se govori o vezama Moskve i Beograda

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading