HLADNI RAT! Čepurin i Skot se izbegavali na prijemu kod Dačića

Autor:

Vesti

12.01.2018

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prijem koji je u petak za strane diplomate upriličio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić došli su ambasadori Rusije i SAD Aleksandar Čepurin i Kajl Skot, ali je bilo upadljivo da izbegavaju susret i striktno se drže suprotnih krajeva sale.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Produži dalje: Aleksandar Čepurin i Kajl Skot

Na njihovu sreću, zvanica je bilo dosta, pa im je izbegavanje lakše pošlo za rukom. Ipak, sa domaćinom, šefom srpske diplomatije, obojica su se srdačno pozdravila.

Dačić je pred mnogobrojnim stranim diplomatama i domaćim gostima izjavio da je mudrom i uravnoteženom politikom Srbija promovisala nacionalne interese, pre svega zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta, nastavila sa aktivnostima na realizaciji ključnog spoljnopolitičkog prioriteta, a to je puna integracija u EU, kao i da očekuje otvaranje novih poglavlja u pregovorima.

On je naveo i da je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izdvojio Srbiju i Crnu Goru kao lidere evropskih integracija, te da će raditi na strategiji za njihovo uspešno pristupanje do 2025. godine.

Dačić je istakao da je zadovoljan rezultatima koji su postignuti u spoljnoj politici tokom 2017. i izrazio nadu da će tokom bugarskog predsedavanja EU broj otvorenih poglavlja biti znatno veći, kao i da će se na taj način odati priznanje Srbiji i valorizovati napredak koji čini na evropskom putu. M. ILIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading