Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao Božić vernicima!

Autor: Agencije

Vesti

05.01.2018

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Božić i Novu 2018. godinu po Julijanskom kalendaru.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić čestitao Božić svim vernicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je patrijarhu Irineju, sveštenstvu i vernicima Božić i Novu 2018. godinu po Julijanskom kalendaru.

- Vaša Svetosti, Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, od srca čestitam praznike Hristovog rodjenja i želim srećnu i blagoslovenu Novu 2018. godinu - naveo je Vučić.

Poželeo je u čestitki svima da praznične dane provedu u miru, radosti i blagostanju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

- Neka nas rodjenje Bogomladenca nadahne da osnažimo vrline mira, ljubavi i tolerancije i da dane praznika provedemo u miru, radosti, blagostanju i svakom dobru - naveo je Vučić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poželela je svim gradjanima da im Božić donese snagu da se izbore sa svim izazovima i da im dom bude ispunjen toplinom, radošću i slogom.

- Neka Božić, kao simbol radjanja i zajedništva, probudi u svima nama vrednosti razumevanje i poverenja, tolerancije, solidarnosti i ljubavi kao ideje vodilje kroz svakodnevni život - navela je Gojković u čestitki koju je uputila u lično ime i u ime Skupštine.

Ministri čestitali Božićne praznike

Potredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović navela je u čestitki da je Božić prilika da se svi sete istinskih vrednosti zajedništva, plemenitosti, medjusobnog razumevanja i tolerancije i poželela da Badnje veče i Božić svi provedu u miru i ljubavi sa svojim porodicama i prijateljima.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović čestitala je u ime Ministarstva pravde i u svoje lično ime Badnji dan i Božić patrijarhu Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru.

Ona je navela da Hristovo rodjenje, neponovljivi i veličanstveni dogadjaj Božje ljubavi i ljudske istorije, treba da bude nadahnuće svima u činjenju najuzvišenijih dela medjusobne ljubavi i tolerancije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je Božića svim pravoslavnim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vulin je naveo da je Božić kroz vekove bio jedan od temelja očuvanja verskog i nacionalnog identiteta na ovim prostorima.

Božić je gradjanima Srbije koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru čestitao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović poželeo je svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru dobro zdravlje, sreću i blagostanje.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali poželeo je poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu, kao i svim vernicima koji slave Božić da ga provedu u krugu svojih najmilijih, negujući prave vrednosti, vrednosti zajedništva i medjusobnog uvažavanja.

Predsednik Skupštine Beograda Nikodijević poželeo je dobro zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Jelenko

05.01.2018 13:51

Jedan od retkih politicara koji se bori za interese drzave i naroda, a ne za sopstvene

dada

05.01.2018 14:57

Lep gest predsednika,pridruzujem se cestitkama...

GajbexG

05.01.2018 15:12

Hvala predsednice, neka nam je svima srcna i bericetna.

sonik

05.01.2018 15:16

Neka nam Bog sveti pomogne kada za to dodje vreme. Turbulentna su ovo vremena. Neka nam i dalje politiku vodi predsednik Vucic.