SRPSKI POSLANIK U AUSTRIJSKOM PARLAMENTU: Nova vlada biće još više uz Srbiju!

Autor: Tanjug

Vesti

19.12.2017

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova austrijska vlada, koju čine Narodna partija (OVP) i Slobodarska stranka (FPO), biće još veća podrška Srbiji na putu ka EU, ocenio je poslanik srpskog porekla u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović.

RepublikaFoto: facebook.com/ Fascinating Things in the World.
Skupština u Beču

On je, u izjavi Tanjugu, kazao da je lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe uvek imao odlične odnose sa Srbijom i pozitivan stav prema toj zemlji, a da je i novi kancelar Sebastijan Kurc uvek podržavao Srbiju.

- Mogu samo da očekujem dalje poboljšanje u odnosima dve zemlje. Nešto drugo ne bi moglo da se očekuje od nove vlade u Beču - rekao je poslanik iz redova FPO.

Pomoć Srbiji oko EU

Član proširenog sastava Predsedništva FPO izrazio je uverenje da će nova valda pomoći Srbiji na putu ka članstvu u EU.

- Stav Štrahera je uvek bio da Srbija treba da postane članica EU, ali da u pregovorima mora biti ravnopravni partner, a ne da bude ucenjivana - podvukao je Damnjanović.

Istakao je da nova vlada, u kojoj je sada FPO, donosi bitne promene i poboljšanja Austriji.

- U vladinom programu predviđene su brojne olakšice i rasterećenja za građane. Tako će se sprovesti poresko rasterećenje, povećati minimalne penzije. Nova vlada donosi mnogo toga što je odavno trebalo uraditi - podvukao je Damnjanović.

On je istakao da je vlada jasno proevropski orijentisana.

- Nikada mi iz FPO nismo rekli da smo protiv EU, već naprotiv da smo Evropljani. Međutim, ako želite da se nešto razvija onda je važno da analizirate stvari i predlažete ispravke. Nije loše da postoji neko ko skreće pažnju na greške. Naša dužnost je da radimo na boljitku Austrije, jer smo izabrani od Austrijanaca, ali i da ukazujemo na probleme u EU. Sigurno je da će Austrija ostati u EU, i da je vlada proevropski orijentisana - naglasio je Damnjanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading