Vučić održao predavanje: Jačanje saradnje i parijateljstva

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.12.2017

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je u četvrtak popodne predavanje na Univerzitetu u Havani i tom prilikom izneo svoje viđenje kako ojačati saradnju i prijateljske veze sa Kubom.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić je govorio i o divljenju Srba prema kubanskom lideru Fidelu Kastru i o tugi koju je prouzrokovala vest o njegovoj smrti, jer je Fidel, prema njegovim rečima, "simbolizovao ljude koji vole slobodu, suverene i nezavisne države koje štite svoj teritorijalni integritet""

Predavanju na temu "Srbija u Evropi-čuvar nezavisnosti i suvereniteta" prisustvovao je prvi potpredsednik državnog Saveta ministara Kube Migel Dias Kanel, a srpski predsednik je ukazao na to da dva naroda dele stav o "značaju nezavisnosti, suvereniteta i slobode".

Vučić je govorio i o divljenju Srba prema kubanskom lideru Fidelu Kastru i o tugi koju je prouzrokovala vest o njegovoj smrti, jer je Fidel, prema njegovim rečima, "simbolizovao ljude koji vole slobodu, suverene i nezavisne države koje štite svoj teritorijalni integritet"".

Srpski predsednik potvrdio i podršku Srbije u borbi Kube protiv ekonomske blokade SAD, prenosi agencija Prensa Latina.


Takođe je ponovio da će ova njegova poseta stimulisati konkretne korake na planu saradnje između dve zemlje u oblasti zdravstva, ekonomije, trgovine, turizma, poljoprivrede.

I kubanska novinska agencija ACN izveštava o zvaničnoj poseti srpskog predsednika Kubi, koji je, kako prenosi, tokom predavanja na Univerzitetu izrazio spremnost za jačanje ekonomskih i trgovinskih odnosa sa Kubom, pored već postojećih dobrih političkih odnosa između dve zemlje.

Vučić je rekao i da je u Havanu došao u pratnji ministara privrede, zdravstva i poljoprivrede, upravo u cilju povećanja bilateralne trgovine i pronalaženja načina za privlačenje više srpskih investicija na Kubu.

Govorio je pohvalno o istorijskim vezama koje ujedinjuju dva naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
sasa

15.12.2017 08:01

Jacanje saradnje dve zemlje je u obostranom iinteresu

ana

15.12.2017 08:07

I saradnja i prijateljstvo na obostrano zadovoljstvo!

HOKI PINER

15.12.2017 08:09

Podržavam najbolje moguće ekonomske i političke odnose sa Kubom.

Miro

15.12.2017 08:10

Energija koju naš Predsednik ulaže za dobro Srbije je ogromna, i to je ono što mu daje snage da ide dalje.