TAJKUNI OTIMAJU BEOGRAD: Đilas i Mišković spremili 10.000.000 evra za kampanju!

Autor:

Vesti

14.12.2017

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što smo odavno znali postalo je zvanično! Dragan Đilas objavio je preko nedeljnika NIN da ulazi u trku za gradonačelnika Beograda. Kako Srpski telegraf saznaje, Đilas je postigao dogovor sa starim partnerom u mnogobrojnim poslovima Miroslavom Miškovićem i njih dvojica su za kampanju spremili 10.000.000 evra! Najveći deo tih para biće upumpan u medije čiji će zadatak biti da blate sadašnju gradsku vlast i veličaju navodne rezultate bivšeg gradonačelnika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. STEVANOVIĆ/Z. ŽESTIĆ
Dragan Đilas i Miroslav Mišković

Prema saznanjima našeg lista, dvojica tajkuna spremna su da ulože i dodatna sredstva ako bude potrebno, a u cilju dolaska na vlast biće plaćena i lažna istraživanja raspoloženja birača, kao i pakovanje afera kadrovima SNS.

Hoće jednu kolonu

Đilas je za NIN rekao da će se kandidovati za gradonačelnika, ali i najavio da je spreman da uđe u koaliciju sa bilo kim ko je protiv aktuelne vlasti. Kako je naveo, smatra da još ima vremena za dogovor da bude kandidat jedne opozicione kolone. Na pitanje da li bi u toj koloni trebalo da budu i Saša Janković i Vuk Jeremić i DS i Dveri i Borko Stefanović, odgovorio je potvrdno.

Jovanov: Ne treba potcenjivati udruženi tajkunski poduhvat. Oni su spremni na sve, poput pacova sateranih u ćošak

- To znači da mislim da bi na jednoj listi trebalo da budu svi koji smatraju da je grad sada loše vođen i koji neće sutra da uđu u koaliciju sa SNS. Uslovi su vrlo jednostavni. I verujem da ćemo se lako dogovoriti ako predsednici stranaka budu prvo Beograđani, pa tek onda stranački lideri. Ovo su gradski izbori i nije tema ko je za NATO, a ko je za Rusiju, nisu tema ni Kosovo ni EU. Na ovim izborima glasa se o tome kakav Beograd hoćemo - poručio je Đilas.

Kako je Srpski telegraf juče objavio, nosilac izborne liste biće Dragan Đilas i na njoj će trećina biti njegovi ljudi. Još trećinu popuniće kadrovi Pokreta slobodnih građana, odnosno Saše Jankovića, dok će preostalu trećinu predložiti Vuk Jeremić. Kampanju će finansirati Đilas i Mišković.

Dvojica tajkuna Đilas i Mišković trudili su se da svoje zajedničke poslove sačuvaju pod velom tajne. Ipak, ponešto i nisu uspevali da sačuvaju daleko od očiju javnosti, kao, na primer, zajedničko vlasništvo u dnevnim novinama Pres, mada su to svojski pokušavali.

Ipak, na kraju je Mišković morao da prizna da stoji iza Presa, dok Đilas to nije nikada decidirano potvrdio niti demantovao, ali je list ugašen onog trenutka kada je klupko počelo da se raspliće ka njegovom imenu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Saša Janković

Tajni susreti Đilasa i Miškovića, uz uporedni dogovor sa Jankovićem i Jeremićem, rezultirao je strategijom za preuzimanje gradske vlasti, čija je prva faza ulazak Đilasa u izbornu trku. Da postoji koordinirano delovanje, potvrđuje i indikativno, bahato ponašanje vlasnika "Delte", koji je pre tri dana u Specijalnom sudu, usred suđenja, uporedio Srbiju sa Severnom Korejom, da bi, po dogovorenom scenariju, dan kasnije istu floskulu ponovio i Saša Janković.

Nije iznenađenje

Konačno, nije tajna da tajkunsko-politička koalicija nakon izbora neće štedeti novac da na svoju stranu privoli predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića ukoliko postigne dobar rezultat i njegovi glasovi budu od značaja za formiranje gradske vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Informacija da su Đilas i Mišković pripremili milione za kampanju nije iznenadila potpredsednika SNS Milenka Jovanova. On za Srpski telegraf poručuje da novo udruživanje starih ortaka treba shvatiti više nego ozbiljno.
- Ne treba potcenjivati udruženi tajkunski poduhvat Miškovića i Đilasa. Oni su spremni na sve, poput pacova sateranih u ćošak, jer se osećaju ugroženo. Više nisu u mogućnosti da zloupotrebom vlasti, sudova i medija bezočno pune džepove narodnim parama, bez ikakvih pitanja i posledica. Baš zato će se na beogradskim izborima odlučivati da li će pobediti narod ili tajkuni, a uveren sam da će građani, baš kao i na predsedničkim izborima, odlučiti mudro - kaže Jovanov.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (85)

Loading
jadac

14.12.2017 07:45

Znamo da su spremili pare, ali sve to ne pije vodu i neće uspeti, građani više ne nasedaju na lepa obećanja i laka rešenja.

alo

14.12.2017 07:47

Odakle im 10 miliona da mi je znati, koliko li su samo sati proveli radeci preko omladinske !

snezana28

14.12.2017 07:48

Zamislite da se oni vrate jadna li bi nam Srbija i mi sa njom bili.

_Gorana

14.12.2017 08:53

@snezana28 - Zato pamet u glavu i nikako da im se pruži čak ni šansa da dođu na vlast.