MAKRON PISAO VUČIĆU: Potvrđujem, dolazim!

Autor: Tanjug

Vesti

11.12.2017

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona u kojem Makron potvrduje će posetiti Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Biće gost Srbije: Emanuel Makron

U pismu, Makron ističe da su odnosi između dve zemlje su zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.

Pohvale Srbiji

- Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske. Francuska sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje sa Evropskom unijom koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je ovih poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim - poručio je Makron.


Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije, konstatovao je Makron, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

- Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima - ističe on.

Veliko zadovoljstvo

Predsednik Francuke podseća da je imao "veliko zadovoljstvo" da sa Vučićem razgovara na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru mesecu. 

- Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posetim Vašu zemlju u 2018, veoma značajnoj godini za obeležavanje našeg savezništva u prvom svetskom sukobu. Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to - zaključio je Makron.

Makron i Vučić će večeras razgovarati u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Cudna suma

11.12.2017 17:43

Srbija je postala ugledna zemlja cijoj se poseti raduju svi svetski lideri.

okano

11.12.2017 23:48

@Cudna suma - Konacno Srbija je postala postovana zemlja

Vexx

11.12.2017 17:46

Srbiju vise niko ne gleda istim ocima,drago mi je sto mogu konacno da kazem da sam ponosan na svoju zemlju i svog predsednika!!!

Seka

11.12.2017 18:04

@Vexx - Naravno,ja uvek isticem da sam pocasni gradjanin Srbije. Aleksandar Vucic je broj 1!!!!