VUČIĆ JE POKAZAO OGROMNU TOLERANCIJU ZA IZETBEGOVIĆA

Autor: Tanjug

Vesti

07.12.2017

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da nije iznenađen diplomatskim ispadom člana predstavništva BiH na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Beogradu ističući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao ogromnu toleranciju i državničku mudrost.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Martinović

- Čini se da je Bakir Izetbegović došao u Begrad sa namerom da se ne dogovori ni o jednom pitanju koje je važno za Srbiju i BiH - rekao je Martinović na opasku voditelja da je sada jasno da Izetbegovićeva nedavna izjava o priznanju KiM nije bila ni pogrešnio interpretirana, niti izvučena iz konteksta.

Lider LDP Čedomior Jovanović takođe ističe da Bakir Izetbegović nije ni krio želju da Bosna prizna nezavisnost Kosova.

- Ja bih se zadržao na umerenoj reakciji Vučića i ne bih gurao prst u oko više nego što je to do sada učinjeno. U Bosni nema previše nevinih i pred Beogradom je jedna komplikovana godina. Moramo doći do rezultata u kosovskom dijalogu i moramo naći odgovor na pitanje nefunkcionalnosti BiH - rekao je Jovanović za Pink. 

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Čedomir Jovanović

Martinović je ukazao da Izetbegović nije imao nameru da se dogovori ni o jednom pitanju, a pre svega o pitanju razgraničenja dve države.


On je rekao da smatra da je Izetbegović ima obavezu da objasni ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Potočarima 2015. godine na šta do danas nismo dobili odgovor. 

- Da je neko drugi u pitanju sumnjam da bi hteo uopšte da razgovara sa Izetbegovićem o bilo kojoj temi dok se ne rasvetli to pitanje. Vučić je pokazao ogromnu toleranciju, državničku mudrost i dalekovidost koju malo ko ima - rekao je Martinović.

Pogledajte stavove čelnika u Beogradu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Bojan

07.12.2017 12:43

Vučič je svestan da u toj Bosni žive i Srbi i da moramo voditi računa o njima, pa je zato i reagovao tako smireno.

Slavica

07.12.2017 12:44

Ovakav vid tolerancije, je znak velike državničke mudrosti Aleksandra Vučića, koju on nije prvi put pokazao.

Vule

07.12.2017 12:48

Vučić je pokazao svoju veličinu.

Igman

07.12.2017 12:48

Vučić je se uzdržao jer je bio domaćin, inače da je se tako nešto desilo negde vani ne bi mu on ostao dužan.