JAČA SARADNJA SRBIJE I EMIRATA

Autor: Tanjug

Vesti

27.11.2017

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić je završio dvodnevnu posetu Abu Dabiju, tokom koje je razgovarao sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja, o radovima na projektu "Beograd na vodi" i posetio muzejski grad.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Tema sastanka bili su i zajednicki poslovi u oblasti energetike i poljoprivrede, mogućnosti investiranja UAE u Srbiju, kao i nastavak saradnje Srbije i kompanije "Etihad" kroz nacionalnog avio-prevoznika "Er Srbiju".

Vučić je obavestio šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu "Beograd na vodi", kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede. 

Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije. 

Kako je prenela novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM, šeik Mohamed je poželeo dobrodošlicu predsedniku Srbije i sa njim razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblastima ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.


Sastanku su, pored ostalih zvanicnika UAE, prisustvovali i direktor "Igl hilsa" Mohamed Alabar, kao i clanovi delegacije u pratnji predsednika Srbije, prenosi agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetili su muzej Luvr Abu Dabi.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading