DAČIĆ OTKRIO: Priština izmislila bar sedam-osam priznanja Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

26.11.2017

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na spisku država koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ima bar sedam-osam zemalja koje to nikada nisu učinile, izjavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

- Priština ima neki svoj spisak od 114 država, ali sam siguran da se na njemu nalazi bar sedam-osam zemalja koje nikada nisu priznale Kosovo. A siguran sam i da, ako Srbija posvećeno priđe ovom problemu, taj broj može da padne ispod 100 - rekao je Dačić.

On je optimista, nakon ministarske konferencije Međunarodne konferencije Frankofonije, koja je proteklog vikenda održana u Parizu, uprkos tvrdnjama iz Prištine da je i Madaraskar priznao nezavisnost Kosova, pišu "Novosti".

- Proverićemo sve ovo oko Madagaskara, ali borba traje. Suočavamo se sa moćnim protivnicima i nihovim zaštitnicima. Zemljama se preti, protestuje se kod svih država koje su povukle priznanje, nude im se različite stvari - rekao je Dačić.


On je dodao da je razgovarao sa šefovima diplomatija niza država koje nisu priznale Kosovo i njihova pozicija je jasna i čvrsta.

- Razgovarao sam i sa minstrima nekih zemalja koje su priznale Kosovo i mislim da može da dođe do preispitivanja tih odluka. Naravno neću pominjati koje su to zemlje, jer ne bih da pomažem Prištini - kaže Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading