(VIDEO) RAT ŽENA U SNS: U KLINČU ANA, ZORANA, JADRANKA I MAJA

Autor:

Vesti

26.11.2017

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donedavno besprekorne i odmerene Vučićeve ministarke Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović i Ana Brnabić, uz ne manje važnu predsednicu Skupštine Maju Gojković, posle njegovog odlaska sa čela Vlade, skinule su rukavice i sve češće ulaze u vrlo direktne sukobe.

RepublikaFoto: Tanjug/Srpski telegraf
Najjače dame srpske politike udarile jedna na drugu: Ana Brnabić, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović i Maja Gojković

Dok Skupštinom još odzvanjaju reči "lažeš, zašto lažeš", koje je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović uputila predsednici Skupštine Maji Gojković, analitičar Branko Radun kaže da ovim svađama ne treba pridavati previše značaja.

- Očigledno je da je Vučićeva disciplina u Vladi popustila i da su pomalo isplivale ženske strasti. To nema neki značajan efekat na rad Vlade, ali svakako nije lepo. Činjenica je da je Ana najčešće na meti jer nije uspela da nametne svoj autoritet, ali i ostale dame su se uzjogunile. Mislim da to treba pod hitno da prestane, barem u medijima, da se ne bi desilo da na kraju strada autoritet same Vlade - zaključuje Radun.

Srpski telegraf prenosi četiri najveće svađe četiri najjače dame srpske politike.

Zoranino kolutanje i Anino kuliranje

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ozbiljno je ustalasala javnost kada je tokom govora premijerke Ane Brnabić na predstavljanju izveštaja "Duing biznis 2018" odmahivala glavom, kolutala očima i pravila grimase. Društvene mreže su buknule, a pokušala je da ih smiri sama Mihajlovićeva, objasnivši da je reagovala na nepravdu.

- Reći da najveću zaslugu za uspeh Srbije, koja je 10. na svetu po načinu izdavanja građevinskih dozvola, ima nevladina organizacija NALED, jednostavno nije fer prema svim ostalim ljudima koju su učestvovali i toliko toga uradili u ovoj reformi - napisala je, između ostalog, ministarka na svom Fejsbuk profilu.

Ubrzo je usledilo i izvinjenje Brnabićeve i simbolična poruka: "Idemo dalje".

Ministarkina packa premijerki

Na izjave premijerke Brnabić ozbiljne kritike imala je i ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović. Ona je na televiziji kritikovala premijerkine izjave date u Briselu, istakavši da se ne slaže sa njenom izjavom da nije važno koliko je poglavlja otvoreno.

- Kao ministar za evropske integracije, ne smem da dozvolim, u ime svih koji se bave tom oblašću, da kažem da je svejedno da li ćemo otvoriti jedno ili četiri poglavlja - navela je Joksimovićeva, dodajući da je otvaranje poglavlja dokaz da se radilo na reformama.

Premijerka je pomirljivim tonom opet pokušala da smiri situaciju, konstatujući da je dobro što ministarka Joksimović u fokusu ima Srbiju, a da je njoj kao premijerki važna slika regiona. Ipak, nije propustila priliku za packu Joksimovićevoj i napomenu da ljudi iz Vlade različito shvataju da li nešto treba odmah da se da u medije.

Jadranka i Zorana u fajtu zbog Šešelja

Dugo se spekuliše o tome da postoji svojevrsno tiho nadmetanje između ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović. Pričalo se i pisalo da Joksimovićeva počinje da krade i stil odevanja Mihajlovićeve, što je ona najčešće uz smeh negirala. Nedavno je, međutim, prvi put otvoreno udarila na koleginicu iz Vlade, ali i iz stranke.

Na prozivku Mihajlovićeve da se neki u SNS još nisu oslobodili bivšeg lidera Vojislava Šešelja, ministraka evropskih integracija munjevito je uzvratila, očigledno aludirajući na potpredsednicu Vlade.

Očigledno je da je Vučićeva disciplina u Vladi popustila i da su pomalo isplivale ženske strasti

Branko Radun, politički analitičar

- Ja mislim da mnogi koji su došli u SNS imaju prve šefove, ne samo Šešelja, koje ne mogu da obuzdaju u sebi - kazala je Joksimovićeva aludirajući na Miroljuba Labusa i Mlađana Dinkića, koji su vodili G17, čiji je nekada član bila i Mihajlovićeva.

Kad Zorana propituje: Majo, zašto lažeš

RepublikaFoto: youtube.com/montaža
Razmenile teške reči: Maja Gojković i Zorana Mihajlović

Poslednja u nizu svađa među političarkama jeste ona između ministarke Mihajlović i predsednice Skupštine Maje Gojković. Njih dve su se zakačile na samom početku zasedanjan parlamenta kada je na dnevnom redu bilo usvajanje seta infrastrukturnih propisa. Na zahtev poslanika da objasni zašto je sednica zakazana svega 24 sata i jedan minut ranije, Gojkovićeva je rekla da je odgovornost za zakasnelo zakazivanje na ministarki Zorani Mihajlović.

U tom trenutku, ministarka se okrenula i odbrusila predsednici parlamenta: "Lažeš! Zašto lažeš?"

A onda je usledio i oštar odgovor Gojkovićeve.

- Ja se tebi ne mešam u rad ministarstva, a nećeš ni ti u to kako ja vodim parlament - uzvratila je kroz zube predsednica Skupštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
cile

23.10.2018 07:07

Zorana - ostavka ili otkaz! Prevrsila je svaku meru.