TUŽILAC DA SASLUŠA RADULA I JANKOVIĆA ZBOG ŠPIJUNAŽE

Autor:

Vesti

26.11.2017

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo mora pod hitno da privede na saslušanje Sašu Jankovića i Sašu Radulovića i utvrdi na koji je način lider PSG godinama učestvovao u špijuniranju države, tvrde sagovornici Srpskog telegrafa!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/E. Čonkić
Saša Janković i Saša Radulović

Posle tvrdnje Radulovića, koji je u otvorenom pismu do detalja opisao kako mu je Janković 2014. godine otkrio da DS ima svoju službu bezbednosti jaču od državne, advokati i bezbednjaci zahtevaju hitnu reakciju tužilaštva.

Advokat Toma Fila smatra da je ovo nečuveno, da se radi o ugrožavanju državne bezbednosti.

- Stvarati obaveštajnu službu u zemlji je kontrarevolucija! To nije nimalo naivna stvar, ja sam bukvalno šokiran onim što je Radulović rekao. Ako je to istina, i on i Janković moraju u što kraćem roku da se nađu pred tužilaštvom i da kažu sve što o tome znaju - kaže Fila.

Janković se na Radulovićeve optužbe odmah ogradio, uz tvrdnju da je lider DJB zreo za lekara.

FILA: Stvarati obaveštajnu službu u zemlji je kontrarevolucija

- Razumem da vam ne prija što sam vas tri puta odbio, ali ovo prelazi sve granice. Konsultujte se sa lekarom ili farmaceutom - napisao je Janković odgovarajući na optužbe da je špijun.

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da ceo slučaj nije za psihijatrijsko lečenje, već za policijske lisice.

- Ne bih se sa ovim stvarima šalio. Dobro je što je Radulović otkrio sve ovo, da država može da sprovede istragu, nađe i pohapsi sve aktere, jer ovo je jedna vrsta veleizdaje - kaže Spasić.

On dodaje da nema nikakvih sumnji da je na meti tih "obaveštajaca" bio isključivo najviši državni vrh.

- Govorimo o jednoj paradržavnoj organizaciji, sa paraagentima koji rade uporedo sa BIA, ta služba ima onda i svoju infrastrukturu. Pod hitno to treba raskrinkati, a na tužilaštvu je prvi korak - zaključuje Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading