VUČIĆ O PRESUDI MLADIĆU: Ovaj ishod je očekivan!

Autor: Tanjug

Vesti

22.11.2017

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je presuda generalu Ratku Mladić očekivana, da on kao predsednik države ne može da komentariše nepravosnažnu presudu, a građanima Srbije poručio je da od danas počnemo da gledamo u budućnost i razmišljamo kako će nam živeti deca i kako očuvati mir i stabilnost u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Aleksandar Vučić

Kad je reč o presudi Mladiću, predsednik Srbije je ponovio da Srbija poštuje žrtve drugih naroda, te da zna da ne možemo da očekujemo poštovanje za naše žrtve i da ćemo to morati sami da učinimo.

Vučić je rekao da su svi očekivali presudu kakvu je izrekao Haški tribunal, ali i da zna koliko su emocije uzavrele, i dodao:

- Danas nije dan ni za radost ni za tugu, već da vidimo kakvu budućnost želimo. Moj poziv građanima Srbije je da danas počnemo da gledamo u budućnost, da razmišljamo gde i kako će nam živeti deca, kako i na koji način čuvati mir i stabilnost u regionu, kako da otvaramo više fabrika i da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od radničkog znoja stvaramo drugačiju i bolju budućnost za sve nas - rekao je predsednik države. 

Dodao je da je uveren da srpsko društvo ima snage da ide napred. 

Ne pravdati zločine

Na pitanje o izostanku pravde za srpske žrtve, rekao je da to što nisu odgovarali oni koji su ubijali srpske žrtve treba da ide na sramotu onima koji su tako odlučili, ali i da to ne sme da umanji niti time smemo da pravdamo zločine koje su neki počinili u ime Srba. 

- Za sve što nisu odgovarali oni koji su ubijali srpske žrtve, a za to postoje živi svedoci, to na sramotu onima koji su takvu pravdu delili, ali to ne sme da umanji niti time treba da pravdamo zločine koje su neki počinili sa srpskim imenom i prezimenom. Zato treba da budemo odgovorni prema budućnosti i da ne spuštamo glavu ni pred kim i da idemo pravo budućnost - poručio je predsednik.

- A svi koji hoće u prošlost, srećan im put - poručio je odgovarajući na pitanje o tome da mnogi koji su činili zločine prema Srbima nisu osuđeni. 

Prihvatanje odgovornosti

Mi smo, kako je naveo, u stanju da svoju odgovornost prihvatimo, a "plašim se da drugi to nisu, ali u tome nije naša slabost, već snaga". 

Dodao je i da ne očekujemo da će "naša suza naći roditelje u međunarodnoj zajednici..."

- Nemojte ni da je tražimo ni da očekujemo. Ali ne treba ni da kukamo i plačemo, već da radimo i izgradimo društvo kojim ćemo da se ponosimo i u kojem niko neće da se oseća ugroženim - rekao je Vučić i dodao da treba da svi zajedno da se trudimo da ostvarimo ekonomski napredak, te da jedni drugima verujemo, a da nam se ratne strahote više nikad ne dogode.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Rada

22.11.2017 12:22

Sramota I greota je što se samo naši čelnici osudjuju u Hagu .

Nikola

22.11.2017 12:26

Tamo se samo Srbima i sudilo.

Rizla

22.11.2017 12:34

Iako je ova presuda bila očekivana, sramotna je.

violeta

22.11.2017 12:39

Trebamo se svakako okrenuti nasoj buducnosti i njenom poboljsanju.