GENERAL IZAZVAO MEDIJSKI RAT: U regionu s Mladićem ispiraju usta

Autor: b92.net

Vesti

22.11.2017

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se bliži kraj presude Ratku Mladiću, tako pršte optužbe na račun generala od strane mnogih medija u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ispred suda u Hagu

Kraj višegodišnjeg haškog procesa protiv Mladića pojedini regionalni mediji prate sa punom pažnjom i ističu među najvažnijim vestima dana.

Mediji u Bosni i Hercegovini iscrpno se bave ovom temom, te na portalu "Dnevnom avaza" postoji pet tekstova koji se bave haškim optuženikom Ratkom Mladićem. 


"Nataša Kandić za Avaz.ba: Mladić će dobiti doživotnu robiju, a mi biti suočeni s nasleđem oficira bez časti", "Kako je govorio Ratko Mladić: Mi bi i Rusima polomili zube", "Od Skoplja do Haga: Svestan je oronuli Ratko Mladić, čija vojska je klala i silovala, da je došao kraj"... neki su od naslova koji su osvanuli na sajtu "Avaza".. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naš heroj tema broj jedan


Portal "Klix.ba" kao najvažniju vest je objavio uživo praćenje presude Ratku Mladiću, a novinari su se bavili i biografijom sudija koji će izreći presudu Mladiću. 

I centalne teme Radio televizije RS su vezane za isčekivanje presude u Hagu. Na sajtu RTRS objavljena je i izjava predsednika RS Milorada Dodika koji je rekao da je "general Mladić patriotski obavljao svoju dužnost". Ističe se i tekst sa naslovom: "Medijski rat protiv generala - da li je Holivud već presudio Mladiću?".

Hrvatski portal "Indeks" kao najvažniju vest prenosi Mladićevu izjavu "Mirno sam spavao", pišu i o incidentu ispred Tribunala, a objavljeni su i intervjui sa svedokom rata u BiH i bivšim haškim tužiocem. 

Na sajtu zagrebačkog "Jutarnjeg lista" objavljena su dva testa o presudi Mladiću naslovljena: "Izricanje presude Ratku Mladiću: Tužilaštvo traži doživotnu kaznu zatvora, ispred sudnice provocirao muškarac sa zastavom Srbije" i "Krvnik se ne kaje: 'DA SE MENE SLUŠALO, NE BI BILO NI KIJEVA, NI VRLIKE, NI ŠIBENIKA' Svet iščekuje presudu brutalnom egzekutoru Ratku Mladiću". 

RepublikaFoto: printscreen/N1
O incidentu ispred Haga svi pišu

Hrvatski "Večernji list" na centralnom delu sajta bavi se incidentom pred Haškim Tribunalom. 


"Dnevnik.hr osim uživog praćenja događaja pred Haškim tribunalom ima i vest naslovljenu: "Mračne porodične tajne Ratka Mladića: Ćerka Ana uzela je njegov najdraži pištolj i ubila se".

Mediji u Crnoj Gori i Makedoniji šturo se bave presudom Ratku Mladiću, ali ipak pojedini mediji u te dve zemlje među glavnim vestima na svojim portalima imaju informaciju da se u haškom tribunalu iščekuje izricanje presude Ratku Mladiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading