INCIDENT PRED POČETAK SUĐENJA RATKU MLADIĆU!

Autor: N1

Vesti

22.11.2017

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izricanje presude generalu Ratku Mladiću samo što nije počelo, a burne reakcije su već krenule. Naime, neimenovani muškarac je ispred suda došao sa srpskom zastavom da podrži generala, a u tome ga je sprečila Bakira Hasečić, predsednica Udruženja "Žena-žrtva rata", koja je pokušala da otme zastavu.

RepublikaFoto: youtube.com/ 13fico89
Ratko Mladić

Reporteri N1 iz Haga javljaju da je sati i po pre izricanja presude došlo do incidenta ispred sudnice.

Naime, neimenovani muškarac je ispred sudnice došao sa zastavom Srbije gde su već stajali brojni članovi udruženja iz BiH koja prate izricanje presude.

Reagovala je Bakira Hasečić, predsednica Udruženja "Žena-žrtva rata", koja je pokušala da otme zastavu, vidno uznemirena zbog toga što je srpska zastava ispred zgrade suda. Nakon što je žustro napala muškarca koji nije želeo ni u jednom trenutku da pusti zastavu Srbije,  intervenisala je obližnja policija koja je smirila situaciju i sprečila dalju raspravu.

"Idi odavde i ne provociraj", kazala je Hasečić neimenovanom muškarcu.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Sukob u Hagu

Kako piše Gardijan, pravni eksperti tvrde da je gotovo sigurno kako će Mladić biti okrivljen za genocid i masakr u Srebrenici u julu 1995. godine. Serž Bramerc, glavni tužilac Haškog suda u izjavi za Gardijan je rekao kako je Mladić otelovljenje zla za mnoge.

Suđenje generalu Mladiću počelo je u maju 2012, godinu dana nakon što je on, krajem maja 2011, posle 16 godina bekstva, bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hag.  

Tužilaštvo je izvođenje dokaza protiv Mladića završilo u februaru 2014. Dokazni postupak odbrane trajao je od maja 2014. do 16. avgusta 2016.  

U završnoj reči, u decembru prošle godine, tužioci su zatražili da general Mladić bude proglašen krivim po svim tačkama optužnice i da mu sud izrekne kaznu doživotnog zatvora.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading