JANKOVIĆ: Srbija izgubila Kosovo devedesetih! ĐURIĆ: Janković postao velikoalbanski lobista

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2017

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je večeras da njegov pokret ne učestvuje u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji smatrajući da se radi o farsi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Jezik brži od pameti: Saša Janković

Prema njegovim mišljenju, Srbija suštinski izgubila Kosovo tokom devedesetih godina a sada se treba usredsrediti na ostvarivanje ljudskih prava na Kosovu i Metohiji. 

Dodao je da su tu i imovinska prava, koja se moraju rešiti.

- Naša istorijska i kulturna nasleđa moramo da osiguramo. Onog momenta kad bi Srbija imala faktičku mogućnost da garantuje integritet svojih kulturno istorijskih spomenika tada ne bi bilo problema da za sve ono što nije deo srpske istorije, da za to, na teritoriji Kosova odgovara vlast u Prištini - kazao je Janković.

Iako svestan zgrčenog stanja njegovog duha i tela, zapanjen sam da je tako javno i otvoreno, bez stida i trunke kajanja, Janković postao politički nastavljač i zagovornik nedela onih koji su 17.03.2004. pokušali da zatru najveće srpske svetinje

Marko Đurić

Upitan da prokomentariše to što se manastiri Gračanica i Dečani navode kao kosovska baština, Janković kaže da je "na Srbiji da dokaže da to nije tako".


Dodaje da se članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama ne može prihvatiti dok se to ne dokaže.

Upitan da li će Kosovo biti izbačeno iz preambule Ustava Srbije, on je kazao da je suštinsko pitanje da li ta preambula ima pravno obavezujući karakter.

Na izjave Jankovića reagovao je Marko Đurić poručivši da je reč o "nezapamćenom skandalu nezamislivih razmera".


Kako se navodi u saopštenju, sada jasno zašto Janković, dok je u dva mandata bio zaštitnik građana, nije napisao ni jedno slovo o položaju Srba na KiM.

Nazivanje samoproglašenog Kosova državom, jeste "brutalna uvreda svih građana Srbije, a posebno onih koji su u odbrani naše zemlje dali očeve, majke, braću, sestre"

Kako kaže Ðurić, od danas Janković nije više ni politikant u potrazi za jeftinim poenima, već bestidni velikoalbanski lobista. 

- Nisam ni očekivao da će Saša Janković postupiti normalno i odgovorno, i ponuditi neke ideje o tome kako popraviti položaj Srbije ili našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali sam, iako svestan zgrčenog stanja njegovog duha i tela, zapanjen da je tako javno i otvoreno, bez stida i trunke kajanja, u danu kada Srbi na Kosovu i Metohiji slave svoj najveći i istorijski uspeh, postati politički nastavljač i zagovornik nedela onih koji su 17.03.2004. pokušali da zatru najveće srpske svetinje" - rekao je Ðurić.

On je dodao i da nazivanje samoproglašenog Kosova državom, jeste "brutalna uvreda svih građana Srbije, a posebno onih koji su u odbrani naše zemlje dali očeve, majke, braću, sestre".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Kika

20.11.2017 21:12

Srbija će i dalje da se bori za Kosovo

ivan

20.11.2017 21:13

Slažem se sa Đurićem, Janković sve više otkriva svoje pravo lice.

Dare

20.11.2017 21:15

Janković iz dana u dan svakom svojom izjavom sve više dokazuje da je protiv Srbije,sada pokazuje da je i protiv KiM u sastavu Srbije što je njegova sramota.

andrej

20.11.2017 21:17

jankovicu uvek si bio na strani onih koji su nam otimali nasu srpsku zemlju