JANKOVIĆ SE U BEĆU GRČIO ZBOG - PARA

Autor:

Vesti

19.11.2017

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković se u bečkom hotelu jeste grčio od stresa i besa, ali ne zbog brige za Srbiju, već zbog - para.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Interes pre svega: Saša Janković

Kako se ispostavilo, lidera Pokreta slobodnih građana je upravo tokom boravka u luksuznom bečkom hotelu zadesila vest da mu Agencija za borbu protiv korupcije nije dala saglasnost za obavljanje konsultantskih usluga iz oblasti bezbednosti i tako mu ukinula dodatni izvor prihoda. I to od prodaje državnih tajni...

Agencija je, naime, utvrdila da bi Janković bio u klasičnom sukobu interesa. Ta firma bi se, kako je sam naveo, bavila i bezbednošću, a problem je što je kao zaštitnik građana imao sertifikat koji mu je omogućio pristup mnogim državnim tajnama i to bi mogao da zloupotrebi i naplati.

Jovanov: Preko svoje agencije hteo je da naplati informacije do kojih je došao kao ombudsman

Janković je svesno pokušao da prevesla državu i zakon, koji kaže da je svaki funkcioner dužan da dve godine od prestanka funkcije prijavljuje svoju imovinu i ne započinje angažman na drugom poslu koji može biti u sukobu interesa sa prethodnom funkcijom. On je 11. oktobra osnovao firmu "Saša Janković PR Agencija za konsultantske usluge Beograd", u šta se svako može uveriti pretragom sajta Agencije za privredne registre.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da Jankoviću ovo nije prvi put da krši zakon, ali da je sada u pitanju novac, pa nije isključeno da odatle vodi poreklo njegovih grčeva.

- Ova situacija pokazuje koliki je Janković licemer i da su potpuno prazne sve njegove priče o poštovanju zakona. On nije poštovao zakon ni kad je bio ombudsman, jer se tada otvoreno bavio politikom, što nije smeo. Sada je želeo da dobro naplati informacije do kojih je došao u to vreme, državne tajne izuzetno važne za funkcionisanje države - navodi Jovanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading