OVAKO JE RS DOBILA ZASTAVU! MLADIĆEVA PONUDA KARADŽIĆU: Ti skini kokardu, ja ću petokraku

Autor:

Vesti

19.11.2017

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skini kokardu, ja ću petokraku, bila je ponuda koju je Ratko Mladić dao Radovanu Karadžiću da bi prevazišli podele na četnike i one druge i ujedinili Srbe, priča Darko Mladić.

RepublikaFoto: youtube.com/ 13fico89
Našli kompromisno rešenje: Ratko Mladić i Radovan Karadžić

Odgovor je dobio odmah i bio je pozitivan.

- I dan-danas je ta odluka na snazi. To je zastava Republike Srpske, koja je danas zvanično obeležje. Zajedno sa Milanom Babićem i Milanom Martićem želeo je da stvori srpsko jedinstvo - sa ponosom govori sin generala Mladića.

Govoreći o odnosima Mladića i Karadžića, Darko kaže da je tu bilo uspona i padova.

- Najkritičnije je bilo kada je na dnevnom redu bio Vens-Ovenov plan. Ratko je sat vremena osporavao taj plan i na kraju je uspeo da ubedi poslanike da ga ne treba prihvatiti. Da je taj plan prošao, BiH bi danas bila unitarna država. Ispod onoga što je u Dejtonskom sporazumu nismo smeli da prihvatimo jer bi to bila katastrofa - priča Mladićev sin.

Na pominjanje Dejtonskog sporazuma, logično pitanje su odnosi sa Slobodanom Miloševićem.

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića

- Njih dvojica su imali korektan odnos. Razgovarali su uz uzajamno poštovanje, nije tu bilo velikih sukoba - uverava Mladić.

Dobre odnose, kaže Darko, njegov otac je imao i sa Zoranom Đinđićem.

- Đinđić je Ratku obećao da ga neće hapsiti. Međutim, oni što su došli posle Đinđića - od Tadića, Jeremića, pa sad i Jankovića, to je druga priča.

Posebno ih je, kažu, pogodila priča Biljane Srbljanović:

- Ona je pričala da je hrvatski dečak kojeg je pred kamerama pomilovao Ratko odmah ubijen. Taj dečak je živ i zdrav, danas je svoj čovek. To govori o onom što je Ratko želeo da izbriše, da ne lažemo, da ne udari brat na brata - navodi Darko Mladić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading