OPOZICIJI SE NE MOŽE UGODITI: Reakcije na odluku SNS o parlamentarnim izborima

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

18.11.2017

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok koalicioni partneri SNS socijalisti hvale odluku naprednjaka da se uz gradske sledeće godine ne održe i vanredni parlamentarni izbori, opozicja poručuje, grubo rečeno, da lideru SNS Aleksandru Vučiću ne veruje, i da još ništa nije gotovo.

RepublikaFoto: Tanjug
Hoće na izbore, neće na izbore: Predstavnici opozicije

Prvi čovek Pokreta Slobodnih građana Srbije Saša Janković ovu odluku ne vidi kao Vučićevu, već na svom Tviter nalogu sugeriše da su neke druge "sile umešale prste".

- "Veliki prijatelji" ne dozvoljavaju dalje odlaganje obećanog. A Srbija će tek da ispostavi račun - napisao je Janković.

On je tvitovao saopštenje PSG u kome, između ostalog, piše da "uprkos današnjoj odluci, Vučić i SNS će i dalje tražiti način da raspiše parlamentarne izbore pre roka da bi ublažio predstojeći neuspeh u Beogradu i rasuo kapacitete opozicije koju zloupotrebom državnih institucija i kontrolom medija godinama drži vezanih nogu, ruku i usta".

Oglasila se i Demokratska stranka, gde kažu da je SNS zamajavala "građane parlamentarnim izborima, iako su znali da ih neće raspisati zato što nemaju rešenja i državu vode stihijski".

Oglasio se i lider Pokreta Dveri Boško Obradović, koji kaže da će se SNS u januaru "opet setiti da moramo na vanredne izbore jer će Vučić opet promeniti mišljenje".

Komentar je imao i "Pokret Dosta je bilo", gde su naveli da je Vučić, u strahu od gubitka beogradskih izbora, tražio dozvolu Zapada da ponovo raspiše vanredne parlamentarne.

O izborima je govorio i poslanik opozicione poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović, koji je upitao da li se Vučiću može verovati.

Šef Narodne stranke Vuk Jeremić na Tviteru je napisao:

- Nakon onoga što je danas izrečeno u Sava Centru, ne treba sumnjati da ćemo na proleće imati vanredne parlamentarne izbore. On nikada ne govori istinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading