ŠULE OTVORIO KARTE: Nema šanse da DS stane iza nekog

Autor: Tanjug

Vesti

12.11.2017

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider DS Dragan Šutanovac izjavio je da ne postoji opcija da na beogradskim izborima ta stranka stane iza nekoga, već da je jedina mogućnost da "stanu jedni uz druge".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Neće nikoga da podrži: Dragan Šutanovac

- Sama činjenica da neko ima ideju da DS stoji pozadi i deli letke, lepi plakate i apludira je nakaradna. Ne postoji opcija da ikada više stojimo iza bilo koga - rekao je Šutanovac za "Blic" odgovarajući na pitanje da li postoji šansa da DS na beogradskim izborima stane iza nekadašnjeg lidera stranke i bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa.

Loša iskustva

- Imamo loša iskustva, jedina opcija za nas je da stanemo jedni uz druge - rekao je Šutanovac.


Na pitanje zašto ne saopstavaju ime kandidata, Šutanovac kaze da će na vreme saopštiti svoju odluku.

Upitan da li će on biti kandidat, kaže da stranka zahteva da pred građane izađu sa svojim kandidatom, najboljim timom i jasnom politikom.

Šutanovac kaže i da su otvoreni za razgovore sa strankama opozicije, a na pitanje koliko je realno da naprave dogovor sa Jankovićem i Jeremićem o zajedničkom nastupu odgovara da je politika veština koja stvara određenu realnost.


- Ali svakako, to pitanje nije za nas već za njih - navodi Šutanovac i dodaje da je za DS pored vrednosnih preduslova jedini uslov da nema saradnje sa SNS.

Đilas se nije javio

Na pitanje da li je bilo reakcija posle njegove izjave da je vreme da Ðilas podrži kandidata DS i tako se oduži stranci, Sutanovac kaže da je bilo brojnih pozitivnih reakcija, ali da se Ðilas nije javio. 

Šutanovac objašnjava da ne misli samo na njega već i na druge koji su se afirmisali zahvaljujući DS, a sada kada su van stranke hteli bi da upravljaju strankom, a neki bi i da je ugase.

Šutanovac je ocenio i da bi vanredni parlamentarni izbori bili besmisleni, ali da se DS sprema i za njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading