Ðorđević u Pančevu radi boljeg položaja žena i manjina

Autor: Tanjug

Vesti

12.11.2017

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao je sigurnu kuću u Pančevu, naselje Jabuka i opštinu Plandište s ciljem da se unaprede borba protiv nasilja nad ženama, rodna ravnopravnost i prava nacionalnih manjina.

RepublikaFoto: Tanjug
Ukazujući da je Srbija dobila pohvale od EU po pitanju odnosa prema nacionalnim manjinama, Ðorđević je rekao da naša zemlja nastoji da taj odnos bude još bolji

Kako se navodi u saopštenju ministarstva na čijem je čelu, Ðorđević je sigurnu kuću u Pančevu, a potom naselja Jabuka i opštinu Plandište, obišao zajedno sa ambasadorkom Makedonije u Srbiji Verom Jovanovskom Tipko i v. d. pomoćnika ministra u Sektoru za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ninom Mitić.

- Republika Srbija nastoji da otvori više sigurnih kuća i da na taj način obezbedi utočište onim ženama kojima je to neophodno. Nakon otvaranja više sigurnih kuća uspostavili bismo njihovu međusobnu saradnju i koordinaciju, koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova, a samim tim i veću bezbednost i zaštitu žena - poručio je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading