VUČIĆ I FABRICI O EU PUTU SRBIJE, MEDIJIMA, REGIONU...

Autor: Tanjug

Vesti

07.11.2017

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Misije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, vladavini prava i slobodi medija.

RepublikaFoto: Tanjug
Srdačno razgovarali: Sem Fabrici i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je istakao da je prioritet Srbije članstvo u EU i da će Srbija učiniti sve što je potrebno kako bi postala deo evropske porodice.

Srpski predsednik je, takođe, naglasio da je važno da se pre nove runde pregovora Beograda i Prištine počne sa sprovođenjem dela Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština, jer je prošlo već 1.670 dana od predviđenog roka za sprovođenje odluke.

Dvojica sagovornika istakli su važnost koju jačanje pravosudnog sistema i vladavine prava imaju u ispunjavanju evropskih standarda, ali i privlačenju novih stranih investicija u Srbiji.

Tokom susreta bilo je reči i o doprinosu Srbije regionalnoj saradnji, pomirenju i stabilnosti, što je ocenjeno kao, takođe, veoma važno za ekonomski napredak celog regiona, saopštila je Pres služba predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
ana

07.11.2017 18:56

Srbija je zemlja koja zelim sto pre da duje u EU,to i zasluzuje

Nina

07.11.2017 18:57

Srbija zaslužuje mesto u EU.

Lun

07.11.2017 18:59

Predsednik sve napore ulaze da Srbija sto pre udje u EU

Bane

07.11.2017 19:09

Srbija je na dobrom putu ka članstvu u EU što svedoči i skorim otvaranjem nekoliko novih poglavlja u pregovorima Srbije i EU.