PREDSEDNIK I DANAS ODLIKOVAO: Ordenje za pripadnike Vojske Srbije za zasluge u borbi protiv kovida 19

Autor: Republika

Vesti

01.12.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić svečano je danas uručio odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za angažovanje na sprovođenju mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 i pomoći civilnom stanovništvu, a koja su im dodeljena povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, kao i povodom 21. godišnjice bitke na Košarama.

RepublikaFoto: printskrin/budućnostsrbijeAV

Predsednik  je Orden Belog orla sa mačevima drugog stepena uručio potpukovniku Dragutinu Dimčevskom, povodom godišnjice bitke na Košarama.

Za zasluge u borbi protiv virusa korona, Ordenom belog orla sa mačevima trećeg stepena odlikovan je zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, kao i komandant privremenih kovid bolnica Beogradski sajam i Beogradska Arena pukovnik Radivoje Anđelković.

 
Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena Vučić je uručio upravniku vojne bolnice Novi Sad, koja je u kovid sistemu, pukovniku Draganu Korugi, dok je zlatnom medaljom za zasluge odlikovan pukovnik Ivo Udovičić, komandant kovid bolnice VMC Karaburma.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Lea

01.12.2020 20:49

Sve pohvale.

Lea

01.12.2020 20:51

Zasluženo odlikovanje! Ima još posla nažalost.

Lea

01.12.2020 20:53

Gde je vojska spremna i jaka, gradjani mogu mirno da spavaju.