INTERVJU! ŠAPIĆ O SUSRETU SA ŠEFOM DRŽAVE: Moj i Vučićev odnos postaje prijateljski!

Autor:

Vesti

27.11.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SPAS i opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić kaže da njegov odnos s predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem, iako nisu politički istomišljenici, postaje prijateljski.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Aleksandar Šapić

Njih dvojica su razgovarali i juče u Predsedništvu o političkim izazovima u svetu i Srbiji i veruju da će se naša država izboriti protiv nemani KOVID-19 sa što manje štete u ljudskim životima i ekonomiji.

* Imali ste, kako je objavljeno, prijateljski razgovor. O čemu?

- Razgovarali smo, kao i svaki put dosad, o opštoj političkoj situaciji kod nas, okruženju i svetu i svim onim izazovima koji očekuju Srbiju usred velikih turbulencija i promena, koje je nesreća zvana KOVID-19 svima u svetu donela.

* Retki su prijateljski odnosi u političkom životu, kao i priznanja da neko iskazuje poštovanje. Vi ste kazali da je Vučić to pokazao u kratkoj komunikaciji, za razliku od nekih koje duže znate. Doprinosi li to unapređenju političke kulture i dijaloga?

- Da, pokazao je, ali i dalje pokazuje. Za razliku od mnogih drugih. To ne mogu da ne primetim, a još manje da mu na tome ne budem zahvalan. Mi se nismo dobro poznavali, ali naš odnos, sad već mogu da kažem, počinje da dobija obrise prijateljstva, što u politici nije čest slučaj, ali nije ni nemoguće.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Šapić i Vučić

* Kako ocenjujete rad Vlade, čiji je SPAS deo, mesec dana posle njenog formiranja?

- Ova Vlada je formirana u uslovima i suočena s izazovima kakve moderan svet i čovečanstvo ne pamti. Samo se nadam da ćemo, kao država i narod, imati snage i sreće da sa što manje štete, kako u ljudskim životima tako i u ekonomiji, izađemo iz svega ovoga. Posle toga možemo da se bavimo i drugim temama. Sada je samo ova prioritet.

NE RAZMIŠLJAM NI O KAKVIM IZBORIMA, BORBA PROTIV KOVID JE PRIORITET

* Pripremate li se već za izbore koji će biti u aprilu 2022. godine? Razmišljate li možda da budete i predsednički kandidat?

- U ovom trenutku ne razmišljam ni o kakvim izborima, rekao sam vam šta mislim da je prioritet dok se neman zvana KOVID ne stiša i ne prođe.

 

* Polemike se vode na svim frontovima, pa i u vezi s najavljenim vakcinama. Kakav je vaš stav, da li ćete je primiti?

- Apsolutno. Onog momenta kad zvanično bude odobrena od naše državne zdravstvene komisije, primiću je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Mily

27.11.2020 09:09

Vucic i Sapic odgovorni su i principijelni, sto ce gradjanima Srbije doneti stabilnost i sigurnost u buducnosti.

Srdjan

27.11.2020 09:19

Predsednik je uvideo potencijal u Sapicu i mislim da ce imati dobru saradnju.

Bojana

27.11.2020 09:47

Srbija je dosta toga prezivela i dosta propatila tokom prethodne dve decenije. Dace nam Bog da iz ove kataklizme izadjemo sa što manje štete, kako zdravstveno tako i u finansijskom smislu. Ako se ujedinimo, sve mozemo.

Ana

27.11.2020 09:48

Sapic je pokazao zelju za napredak zemlje. Mislim da ce dobru saradnju ostvariti sa predsednikom.