RASULO U PKB ZBOG TAJKUNA: Zaposleni teško optužuju Vojina Lazarevića!

Autor:

Vesti

26.10.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je 2018. arapska "El dahra" postala novi vlasnik Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), jedinog preostalog velikog državnog kombinata, svi zaposleni su odahnuli. Posle višedecenijskog propadanja činilo se da će konačno stati na noge. Za direktora je postavljen biznismen, neki bi pre rekli tajkun, Vojin Lazarević.

Foto: Đorđe Kojadinović
Vojin Lazarević

Danas, dve godine kasnije, ispostavilo se da je Lazarević bio najgore moguće rešenje i da upravo njegovi potezi najviše ometaju planove arapskih investitora koji su, inače, ispunili sve svoje obaveze. Prema rečima sagovornika iz PKB, krivicom Lazarevića mnogo toga veoma loše funkcioniše.

- Radimo u nehumanim uslovima, štale sa životinjama su propale i neadekvatne. Ne mogu da grešim dušu, iz "El dahre" su ispunili sve što su obećali, ali Lazarević ovde očigledno radi po svom. Ljudi su uplašeni za radna mesta, otkazi pljušte, a umesto naših ljudi, on dovodi strance - ispričao je za Srpski telegraf jedan od zaposlenih.

Vojin Lazarević

* Karijeru je započeo kao advokat u kancelariji oca

* Samostalni biznis pokrenuo je 1989.

* 1998. u Vladi CG bio je ministar bez portfelja, a u mandatu 1998-2000. savetnik premijera Filipa Vujanovića

* 2003. privatizuje firmu "Rudnap"

* 2004. postaje poznat široj javnosti nakon izbijanja afera u vezi s trgovinom strujom i privatizacijom Nacionalne štedionice

* 2014. većinski deo firme "Rudnap agrar" prodao je "El dahri"

* 2018. "El dahra" Irig, koja je kupila PKB, postavlja ga na mesto direktora

Kako kaže, u kombinatu ima sve više stranaca, a niko ne zna da li imaju radne vize i pod kojim uslovima rade.

Da nije u pitanju samo priča nezadovoljnog radnika, potvrđuju i fotografije do kojih je došao Srpski telegraf. Na njima su nesrećne i obešene krave, vidi se da su uslovi nehumani. Kao da to nije dovoljno, kako pričaju radnici, uveo je četvrtu mužu za 24 sata, što ugrožava zdravlje životinja. Na sve to Lazarević se pravi i slep i gluv, pa se po drugim medijima hvali i predstavlja kombinat kao mesto gde teku med i mleko.

Neka od pitanja na koja Lazarević nije odgovorio

1. Kako ste regulisali odnose i da li preuzimate obaveze koje je PKB imao prema penzionerima?

2. Da li svi zaposleni stranci imaju radne vize?

3. Kako rešavate probleme stajnjaka i osoke, s obzirom na to da se širi nesnosan smrad i da su kanali za odvod nefunkcionalni?

4. Da li je istina da sezonski radnici borave u nehumanim uslovima?

5. Da li se broj krađa smanjio i kako je rešeno obezbeđenje?

6. Da li je istina da nedeljama ne dolazite na posao i da svi projekti kasne sa realizacijom?

7. Da li je istina da ste zaposlili rođaku Bojanu Ječmenicu, koja mesecima ne dolazi na posao, već boravi u Podgorici, iako ima izuzetno visoku platu, a projekti koje radi su problematični?

8. Da li je istina da su se u kombinatu radile tri sistematizacije za četiri meseca?

9. Da li je istina da vam je poslednju sistematizaciju radila osoba koja je izbačena s prethodnog posla zbog malverzacija, mobinga i nestručnosti (posedujemo izjave svedoka)?

Zaposleni su s nevericom čitali njegove hvalospeve, znajući (a to se vidi i po slikama) u kakvim uslovima svakodnevno borave.

- Umesto kontrolnog centra, kojim se hvali, bolje da nam je popravio zapuštene toalete, koji se raspadaju, tuš-kabine su neupotrebljive, a i ostale prostorije liče na scene iz filmova strave i užasa - zaključio je jedan od naših sagovornika iz PKB.

 

 

 

Poslednji akt bahatosti Lazarevića, kažu radnici, bilo je ukidanje direktora proizvodnje, iako je taj sektor najznačajniji i postojao je od nastanka PKB.

Na pitanja koja mu šaljemo od polovine septembra Lazarević nije odgovorio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading