PUPS u pravu, Španiju uključiti u razgovore o Kosovu!

Autor: Republika

Vesti

02.11.2017

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U interesu što efikasnijegrešavanja statusa Kosova i Metohije i zaštite imovine države Srbije, njenih građana i Srpske pravoslavne crkve na KiM, Srpska liga (SL) podržava predlog Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) našem pregovaračkom timu da zatraži da se u proces pregovora između Beograda i Prištine uključi Španija, kao jedna od pet zemalja EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige(SL).

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Takođe je napomenuo da Španija najbolje razume poziciju Srbije zbog sopstvenih problema sa separatizmom u Kataloniji i da, kao i naša zemlja, vodi borbu za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta i prava na svoju imovinu, u šta se delegacija Srpske lige lično uverila prilikom nedavne posete španskim prijateljima.

Đurđev ističe da moramo biti zahvalni Kraljevini Španiji, njenom kralju, vladi i narodu za to što nisu priznali lažnu državu Kosovo na teritoriji Srbije, i što su na taj način podržavali teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje i dodaje da se jedino uz pomoć država poput Španije, koje su na strani međunarodnog prava i poštovanja srpskog Ustava, možemo nadati pozitivnomishodu u Briselu, čime ćemo obezbediti bolju pregovaračku poziciju i mogućnost da sačuvamo uzurpiranu srpsku imovinu na KiM koja po svim zakonima i pravu pripada isključivo državi Srbiji.

Predsednik Srpske lige naglašava da su se svi njegovi domaćini, uključivši i Njegovu ekselenciju don Alfreda Eskudera, vojvodu od San Horhea i velikog kancelara Kraljevskogdoma, kao i prof. dr Don Haima Sanča Andereua, profesora Visokog instituta verskih nauka, saglasili da je Kosovo deo Srbije, baš kao što je i Katalonija deo Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading