(VIDEO) Kredibilitet i vizija sprovedeni u delo! Rudolf Đulijani je pre 8 godina OVAKO govorio o Vučiću i projektu "Beograd na vodi"!

Autor:

Vesti

29.09.2020

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani bio je u poseti Beogradu 20. aprila 2012. godine, a tada se susreo sa sadašnjim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: youtube.com/Srpska napredna stranka
Rudolf Đulijani i Aleksandar Vučić

Đulijani je tom prilikom govorio o tome kako veliki svetski gradovi treba da imaju izlaz na reke i kako je projekat "Beograd na vodi" pun pogodak.

- Kroz naše gradove ljudi stiču sliku o nama. Beograd je jedan od svetski uređenijih gradova i zato bi morao da ima priobalje i pristup rekama i onda bi bio jedan od najlepših gradova na svetu. To sada nije tako, ali će da se radi - rekao je on.

Đulijani je dodao i da poštuje Aleksandra Vučića kao i njegove snove.

- Za mene je pravi vođa onaj koji ima velike snove, koji sanja o velikim promenama i napretku i kako to da ostvari. Sređivanje priobalja napraviće ogromnu promenu Beogradu. Dovešće mnogo više turista, poslova, investicija. To je tačno ono što je potrebno Beogradu i Srbiji. To me podseća me na vreme kada sam ja bio gradonačelnik Njujorka. Pojedini delovi su bili zapušteni, a onda sam otišao tamo da vidim kako bismo to sredili - rekao je tada Đulijani.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas sa predsednikom kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar, završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi.

 

Predsednik Vučić je rekao obilazeći ovo gradilište da je veoma ponosan i da je to jedno od najvećih sa više od 2.000 zaposlenih.

- Beograd postaje ne samo svetska i Evropska metropola, moći će da privlači sve veći broj turista. U problemu smo zbog kovida, ali smo po stepenu zaraze, najbolji u Evropi - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading