Opozicija se srušila kao KULA OD KARATA! Jeremić: PUKLI SMO, nemamo ni za jednu kolonu

Autor:

Vesti

18.09.2020

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opoziciji jeste rasulo, to je više nego očigledno. Toliko očigledno da je i jedan od opozicionih lidera Vuk Jeremić morao glasno da konstatuje da ne mogu da skupe ljude ni za jednu kolonu za buduće izbore, a kamoli više, kako je predložio Boris Tadić. Uz to, lider Narodne stranke smatra i da Tadić pravi halabuku i smara, a lider SSP Dragan Đilas nikog ne interesuje.

RepublikaFoto: Tanjug
Utučen - Vuk Jeremić

Jeremićeva reakcija usledila je posle prekjučerašnjeg, još jednog u nizu, sastanka opozicije, održanog na Tadićevu inicijativu. Prisustvovali su mu predstavnici Đilasove Ujedinjene opozicije Srbije, PSG Sergeja Trifunovića, DSS, Ne davimo Beograd... Ne i Jeremić. Posle je Tadić naveo da se razmatra izlazak na izbore u više kolona, po ugledu na uspeh opozicije u Crnoj Gori.

JALOVO I POTROŠENO

- Danas opozicija ne može da skupi dovoljno ni za jednu kolonu, i to je fakat. Pričati o kolonama, a nemati dovoljno ljudstva za jednu jedinu kolonu, ne za 250 poslanika, već da biste išli na izbore, morate da imate tri čoveka po biračkom mestu, po izbornoj kutiji, to danas nema niko, ni svi zajedno u opoziciji. Pričati o dve, pet, sedam kolona, uz sve dužno poštovanje, to je potpuno mašenje teme - prokomentarisao je Jeremić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Prdnuli u čabar - opozicija

Uz to je dodao i da Đilasova opozicija, u formi kakva je danas, nikom nije interesantna. Priča o međusobnim odnosima je, prema njegovom mišljenju, jalova, prežvakana i potrošena, a način na koji je Tadić organizovao sastanak problematičan:

Milenko Jovanov POTPREDSEDNIK SNS

Potpuno je normalno da nemaju ljude ni za jednu kolonu, a kamoli za više od toga. Ljudi u Srbiji su svesni da svi oni zajedno na gomili više liče na centar za reciklažu rashodovanih žutih kadrova nego na nekakvu političku snagu.

RepublikaFoto: Tanjug
Milenko Jovanov

Drugo, svi u Srbiji znaju kako je izgledala njihova vlast, kako su im bili loši rezultati rada i zašto bi bilo ko želeo da Srbiju gura u tu ružnu prošlost. Najzad, narod dobro zna koliko su se oni obogatili, dok je narod siromašio i dok su mu zatvarali fabrike i delili otkaze. Zato oni nemaju ljude ni za jednu kolonu i sumnjam da će se tu bilo šta menjati u budućnosti

Dejan Vuk Stanković ANALITIČAR

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Vuk je sve pogodio, pravo u centar. Kao što zemlja nije ravna ploča, činjenica je da su lideri opozicije izgubili kredibilitet i reputaciju da bi mogli da pridobiju biračko telo. Bogati bivši političari nikad neće biti magnet za siromašne građane

Dragan Šutanovac SAVET ZA STRATEŠKE POLITIKE

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Šutanovac

Rezerve prema opoziciji koja je izašla na lokalne izbore izražava neko ko je dao kvorum i glasao za budžet Vlade RS, čiji je predsednik bio Vučić. Sve rezervisani rezervisti

- Ako zaista hoćete da postignete nešto ozbiljno po pitanju promene vlasti, nećete se tako dogovarati i praviti halabuku, već ćete sesti iza zatvorenih vrata i pokušati to da učinite. A ne unedogled opterećivati i smarati ljude širom Srbije ko je kakav i s kim, u kakvom odnosu i u koliko kolona. To danas više nikog normalnog ne zanima. To odgovorno tvrdim.

Iako je kazao da je više puta pokazivao spremnost da pređe preko sukoba, nije propustio priliku da podseti da ga je Đilas izbacio iz DS kad je bio predsedavajući GS UN.

Evo kako su se čašćavali

- Da nema Đilasove stranke, Marinika Tepić bi bila ku*ac na biciklu

- Nema čoveka koji mi nije rekao beži od tog Požderca... Vuk je polubošnjak

Nikola Jovanović (avgust 2020)

- Sada postoji neka ujedinjena opozicija koju kontroliše Đilas, koji samo zna da iskešira. On ima svoju flert-stranku, sa parama sve lako kupuje, sedne i iskešira

Sergej Trifunović (avgust 2020)

- Nekoliko odluka Narodne stranke je zbunjujuće. Što se tiče uslovljavanja saradnje koje je Jeremić izneo, moram da kažem da na uslovljavanja jako loše reagujem

Dragan Đilas (avgust 2020)

- Niko živ ne zna šta je Jeremićeva politika. Nisam čuo da li je za EU ili nije

Boris Tadić (april 2018)

- Zar nije Đilas poslednji koji bi na svoj profil trebalo da kači tekstove o tome kako bi iz politike trebalo da se povuku oni koji su kompromitovani vršenjem vlasti?

Marina Komad, Tadićeva savetnica (april 2018)

KAO TREĆE OKO

Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS, kaže za Srpski telegraf da je reč samo o priznavanju očiglednog - i njima je jasno koliko jadno izgledaju u očima naroda:

- Kad narod vidi Đilasa da priča o zaduženjima, a ojadio je Beograd dugovima dok se lično nafatirao, kad vide Jeremića, kom je najbitnije na svetu što deluje nisko kad sedne na stolicu, kad vide Tadića, koji još umišlja da je bitan, ili Mariniku, koja deluje kao član redakcije Trećeg oka - narod može da oseća samo gađenje. Takve ne sledi ni uža familija, kakve crne kolone.

Jeremić, prema mišljenju Predraga Rajića iz Centra za društvenu stabilnost, kasno je shvatio da ga je Đilas izigrao jer je neizlaskom na izbore NS nestao s političke scene. Ali sad dobro ceni da su i Tadićev i Đilasov projekat unapred osuđeni na propast:

Na pitanja Srpskog telegrafa da prokomentarišu Jeremićeve tvrdnje, do zaključenja broja Tadić i Đilas nisu odgovorili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading