ZDRAVKO PONOŠ UDARIO NA VOJSKU: Jeremiću smeta borba protiv ISIS!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuku Jeremiću i njegovoj desnoj ruci Zdravku Ponošu smeta da Srbija učestvuje u borbi protiv Islamske države!

RepublikaFoto: Tanjug/prinstcreen
Zdravko Ponoš i Vuk Jeremić

Ponoš je, naime, udario na Vladu Srbije i ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog izjave da će Srbija na svaki način, pa i vojno, podržati borbu protiv najveće terorističke pošasti savremenog doba, koja je odgovorna za smrt nekoliko hiljada nevinih žrtava i protiv koje se najupornije bori Rusija.

Poslanik SNS Marijan Rističević uveren je da Ponoš "ne laje sela radi, već sebe radi" jer pokušava da prikrije mutne veze koje on i lider Narodne stranke imaju upravo sa finansijerima Islamske države!

VEZE SA ISIS

Ono što je razgoropadilo Ponoša i Jeremića jesu sledeće Vulinove reči:

- Srbija jeste vojno neutralna, ali će svaku vojnu, političku i diplomatsku efektivu koju može sa zadovoljstvom staviti u svrhu borbe protiv Islamske države svakom onom ko isto misli o tom zlu.

Usledila je oštra reakcija bivšeg načelnika Generalštaba koji je u vreme mandata Borisa Tadića pod velom tajni i preko noći smenjen sa te funkcije.

RepublikaFoto: Tanjug
Jeremiću smeta borba protiv ISIS

- Vojna neutralnost znači da naša država zadržava suvereno pravo da odlučuje o zaštiti svojih nacionalnih interesa, kao i da ne učestvuje u tuđim sukobima, što je upravo suprotno od shvatanja Vulina, koji nudi naše snage na bespogovorno raspolaganje trećim akterima - rekao je Ponoš u svom otvorenom pismu.

Šešelj: Ponoš treba da začepi labrnju jer o vojsci ne zna ništa

Rističević je uveren da se Ponoš ovde ne sekira zbog Srbije i njene vojske.

- Zna se dobro da je Jeremić dobio oko 300.000 evra od ambasade Katara, iste one koje godinama finansira ISIS. A dobijao je pare i od Saudijske Arabije... Ne lezi, vraže, sve te poslove oko pristizanja para vodio je Ponoš. Sad su on i Jeremić uplašeni da se ne otkriju te veze - kaže Rističević za Srpski telegraf.

NATO ČOVEK

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže da je Ponoš svojevremeno bio zadužen od NATO pakta da uništi srpsku vojsku.

- General Ponoš se doškolovao kod stranaca jer mu naše škole nisu bile dovoljno dobre. Nije teško zaključiti za šta je on u stvari pripreman i u kom pravcu i u čijem interesu je trebalo da kao načelnik Generalštaba vodi našu vojsku. Tako bi i danas radio ako bi ponovo dobio priliku - zaključuje Karan.

Lider radikala Vojislav Šešelj pak tvrdi da Ponoš nema adekvatno obrazovanje.

- Zdravko Ponoš je lažni general koji nije ni završio ratnu školu. Ponoš treba da začepi labrnju jer o vojsci ne zna ništa - poručio je Šešelj.

OVO JE PONOŠEV BILANS

Prema oceni sagovornika Srpskog telegrafa, Ponoš je za vreme upravljanja Generalštabom Vojske Srbije učestvovao u nekoliko po našu vojsku fatalnih afera:
  • svi tenkovi T-55 povučeni su iz operativne upotrebe
  • neki su istopljeni u železari, neki bačeni na otpad, a neki prodati
  • teško naoružanje ostavljano je na lividama bez održavanja da vreme i korozija učine svoje
  • uništili su više od 1.000 komada protivavionskih raketa strela 2M
  •  gusenicama tenkova su pred TV kamerama i očima celog sveta gazili novo pešadijsko naoružanje i novo protivoklopno i PVO oružje

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading