(FOTO) OTKRIVAMO ŠTA RADI BIVŠI PREDSEDNIK: Koštunica i žena na grobu Četnika

Autor:

Vesti

11.08.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Koštunica, nekadašnji predsednik SRJ i premijer Srbije, u ilegali je već šest godina, otkako je podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika DSS. Penzionerske dane provodi u druženju sa Radetom Bulatovićem, koji je u vreme njegove vlasti bio direktor BIA, a o čijem ujaku Dragutinu Kujoviću, četničkom telegrafisti Draže Mihailovića piše knjigu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
U porti: Koštunica sa ženom, Bulatović u plavoj majici

Koštunica je sa drugom suprugom Ljiljanom Lazarević, kako otkriva Srpski telegraf, a o čemu svedoče i fotografije do kojih je došao naš list, tokom vikenda sa Bulatovićem i njegovom porodicom bio na pomenu Kujoviću u Crkvi Svetog proroka Ilije u selu Kamenica, nadomak Gornjeg Milanovca. U porti crkve je spomenik Kujoviću.

- Bili su na ručku, peklo se i jagnje. Bulatović svake godine daje pomen ujaku, ali je ovo bio prvi put da dođe i Koštunica - priča izvor našeg lista. Posle su obišli i bistu Slavka Krunića, koji je poginuo pre dve decenije na Košarama, postavljenu u dvorištu osnovne škole u Kamenici - priča sagovornik našeg lista koji je bio na licu mesta.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Sveštenik u kameničkoj crkvi Dalibor Milošević potvrđuje za Srpski telegraf njegove reči:

- Rade Bulatović je Kujovićev sestrić. Čuva sećanje na ujaka, a ove godine jesu bili sa porodicama on i, prvi put, Koštunica. Bio je privatan ručak. Razgovarali smo o crkvenim knjigama. Koštunica skuplja podatke, pa će da napiše knjigu o Kujoviću.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Koštunicu i Bulatovića juče nismo uspeli da dobijemo.

Nemcima ništa nije odao

Dragutin Kujović (1919-1943) rođen je u Beranama, gde je 1941. kao maturant gimnazije mobilisan i upućen na kurs radio-telegrafije za potrebe vojske Draže Mihailovića. U nemačkoj operaciji izvedenoj od 12. do 22. jula 1943. u takovskom kraju, sa ciljem da se uništi Dražin štab, zarobljen je i Kujović. Iako je mučen, Nemcima nije hteo da prizna da je Dražin telegrafista, već je tvrdio da je došao na zanat za šnajdera. Ubili su ga, ali je spasao taj kraj pogroma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan Beograd

13.08.2020 14:49

I mi se čedimo što se Juga raspala,pa rasturili je ovakvi ..