TEŽAK APSURD: Sekretar Ministarstva građevine bavi se rodnom ravnopravnošću?!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

25.10.2017

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na internet prezentaciji Vlade pre mesec dana se pojavio podatak da je Nenad Ivanišević državni sekretar za poslove vezane za ravnopravnost polova. To ne bi bilo ništa čudno da on nije državni sekretar u okviru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pa se postavlja pitanje kako jedan državni sekretar Ministarstva građevine može biti zadužen za rodnu ravnopravnost i Rome?!

RepublikaFoto: youtube.com/TV Subotica
U sve se meša: Nenad Ivanišević 

Iako je zakonom o ministarstvima određeno da se u delokrugu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nalaze poslovi koji se odnose na antidiskriminacionu politiku i ravnopravnost polova, to Ivaniševića nije sprečilo da se legitimiše u toj oblasti.

Takođe, nije jasno kako se Ivanišević bavi tim poslovima kada je i sam ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević doneo odluku da poslove vezane za ravnopravnost polova poveri jednom od svojih državnih sekretara.

Pojava nekog drugog državnog sekretara sa identičnim nadležnostima koje već ima jedan državni sekretar iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpuno je neshvatljiva i štetna i predstavlja dupli posao i dupli trošak.

Važno je napomenuti da ono što Ivanišević pokušava da radi ne spada pod poslove državnog sekretara u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture i zakonom je definisano da svaki državni sekretar mora da se bavi resorom svog ministarstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading