NA POMOLU NOVA KOALICIJA ZA BEOGRAD: Dačić i Karić idu zajedno na izbore!

Autor:

Vesti

19.10.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić i Bogoljub Karić pregovaraju o tome da na gradske izbore idu zajedno, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
U istoj koloni pored socijalista i gazde BK najverovatnije će se naći Palmin JS i Ljajićev SDPS

- Dogovora sa naprednjacima još nema, pa se priprema rezervna varijanta. Socijalisti su rešili da maksimalno ojačaju svoje pozicije ukoliko ne bude bilo izborne koalicije sa SNS, pa će na svoju stranu pokušati da privuku Karića, koji može da obezbedi izvestan broj glasova u Beogradu - otkriva dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

DVE KOLONE

Ovde nije kraj predizbornoj kombinatorici, pa se u Dačićevoj koloni očekuje i već standardno pojačanje u vidu JS Dragana Markovića Palme, ali i SDPS Rasima Ljajića.

RepublikaFoto: Tanjug

Ivica Dačić, lider SPS

Mislim da je još rano da pričamo o imenima i kandidatima

- Stvar je jasna, ako SNS ide samostalno, ostali iz vlasti će ići u drugoj koloni. Ne treba sumnjati u to da Palma ide uz Dačića, a bilo je razgovora da se u tom slučaju pridruži i Ljajić. O svemu ovome se uveliko ozbiljno razgovara - dodaje naš sagovornik.

Da će se na beogradskim izborima voditi samo matematikom, rekao je nedavno i sam Dačić. U izjavi za Srpski telegraf kaže da ostaje pri svojim rečima, ali da ništa neće raditi Vučiću iza leđa.

- Nije još bilo nikakvih razgovora o tome. Prvo ću sa Vučićem razgovarati. Svakako ćemo nastaviti saradnju SPS i SNS, ali ćemo videti da li će to biti pre ili posle izbora. U svakom slučaju, još je rano da pričamo o imenima i kandidatima - rekao je Dačić za Srpski telegraf.

MOGUĆ PREOKRET

Ni njegov koalicioni partner Dragan Marković Palma nije želeo da govori o potencijalnoj saradnji sa Karićem.

Dejan Vuk Stanković, analitičar

Ovaj kvartet ne uliva poverenje, ali je realnije da ostanu sa Vučićem

- Nije mi to tema sad - poručio je Palma pre nego što je spustio slušalicu, dok Bogoljub Karić nije odgovarao na pozive i poruke našeg lista.

Sa druge strane, politički analitičar Dejan Vuk Stanković nije baš siguran u dobronamernost ovakvih predizbornih razgovora.

RepublikaFoto: Promo foto

PALMA: Nije mi to tema sad

- Politika je takva da su preokreti mogući, opravdano postoji sumnja zbog iskustva sa nekim od pomenutih ljudi iz prethodnog perioda. Mislim da je ovo kvartet koji ne uliva poverenje, ali je realnije da ostanu sa Vučićem nego da krenu u jednu takvu političku avanturu. Što se dogovora Dačić-Karić tiče, tu je samo Karić na dobitku jer bez Ivice ne bi mogao da uđe u gradsku skupštinu. Realno, on je dobar za kampanju, ali ne i za zgrtanje glasova - zaključuje Vuk Stanković.

Mrkonjić savetovao Karića

Malo se zna i retko spominje da su Milutin Mrkonjić i Bogoljub Karić svojevremeno blisko sarađivali te da je počasni predsednik SPS jedno vreme radio kao savetnik poznatog srpskog biznismena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading