Osvanuo transparent: VOJVODINA SRBIJA, NIKAD KATALONIJA

Autor: srpskaliga.rs, Republika

Vesti

03.10.2017

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi osvanuo je ogroman transparent sa porukom – VOJVODINA SRBIJA, NIKAD KATALONIJA. Transparent je postavljen od strane Srpske lige, koja je skrenula pažnju na problem separatizma, koje promovišu organizacije Mlada Vojvodina i LSV, kada su u Novom Sadu i drugim gradovima AP Vojvodine pisani grafiti sa porukom "Vojvodina = Katalonija".

RepublikaFoto: Promo foto
Srpska liga odgovorila!

Srbija i srpski narod imaju teška i bolna iskustva sa raznim oblicima separatizma. Mnogobrojni naši sunarodnici bili su, na žalost, u situaciji da se samo odjednom nađu u nekoj drugoj državi, na svojim ognjištima na kojima su vekovima živeli, a potom i da budu u stotinama hiljada proterivani sa tih prostora. Srbija ne sme dozvoliti da se takav scenario ponovi bilo gde gde gde živi srpski narod – izjavio je generalni sekretar Srpske lige Goran Milenković

Zagovaranje secesije i rad na odvajanju delova naše teritorije mora se smatrati krivičnim delom i seći u korenu, a počinioci krivično odgovarati. Delovanje organizacija koje prizivaju separatizam u bilo kojem delu Srbije i pozivanje da Vojvodina ide putem Katalonije mora da se zabrani i krivično goni – istakao je Milenković.

Srpska liga je nedavno predstavla platformu – Državotvorna decentralizacija Srbije, kojom se promoviše razvoj svih delova Srbije, a kao jedan od najvećih problema istakla je metropolizaciju i činjenicu da su u Beogradu stacionirana sedišta većine ministarstava i javnih preduzeća, pa je cilj da neka od njih budu razmeštena u drugim gradovima širom Srbije. Na ovaj način nastojimo da državu približimo svim njenim građanima. Novi Sad treba da postane prestonica i sedište predsednika Srbije. U tom kontekstu Beograd bi ostao glavni administrativni centar Srbije, a i autonomaške ideje bi nestale – zaključio je Milenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
voja

03.10.2017 15:27

Velik sramota od strane ligasa!

Roki

03.10.2017 15:30

Plašim se da se postojeći scenario ne ponovi i kod nas.

Kazanova

03.10.2017 15:37

Vojvodina kao i Kosovo su deo Srbije.

sasa

03.10.2017 15:48

Vojvodina ce kao i KIM uvek biti deo Srbije