Evo kako će se zvati Jeremićeva stranka i ko će biti u njoj

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

28.09.2017

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politička stranka koju će do kraja oktobra osnovati Vuk Jeremić zvaće se Narodna stranka, a u rukovodstvu stranke naći će se pisac Siniša Kovačević i advokat Borivoje Borović. Osnivačka skupština biće održana 22. oktobra.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

Kako je za Blic rečeno u Jeremićevom timu, nije bilo potrebe za prikupljanjem potpisa građana.

- Da bismo izbegli podmetanja u vidu lažnih potpisnika ili eventualno da nam neko ukrade naziv stranke, što se nekima u bliskoj prošlosti dešavalo, odlučili smo da preregistrujemo Narodni pokret Srbije, čiji je osnivač bio Miroslav Aleksić - navode naši sagovornici.

Pored Jeremića, koji će biti predsednik, Nova stranka imaće i nekoliko potpredsednika čija imena će biti poznata istog dana.

- Miroslav Aleksić, koji nam je praktično ustupio mesto u Registru političkih stranaka, biće potpredsednik stranke, to je ono što je izvesno. Nova stranka imaće još nekoliko potpredsednika, ali su završni pregovori u toku, pa dok ne bude sve definisano, nećemo govoriti javno o imenima - kažu u Jeremićevom timu.

Među onima koji će se naći u rukovodstvu stranke je i dosta poznatih imena. Osim reditelja Siniše Kovačevića, novo ime koje se do sada nije javno pominjalo je advokat Borivoje Borović, ali se ne zna koja će mu funkcija pripasti. Uz stranku će biti i pisac Vladimir Kecmanović, kao i bivši plivač Milorad Čavić. Istoričar Čedomir Antić će podržati organizaciju Vuka Jeremića, ali nema ambiciju da preuzme i neku od rukovodećih pozicija.

- Izvesno je da će 22. oktobra doći između 60 i 70 predstavnika lokalnih odbora koje smo do sada formirali. Očekujemo da taj broj raste - kažu u Jeremićevom timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading