VOJVODA ŠEŠELJ: "DA" legalizaciji prostitucije!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

27.09.2017

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podržao je predlog ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da prostitucija u Srbiji što pre bude zakonski regulisana i legalizovana!

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Vojislav Šešelj

U razgovoru za Informer Šešelj ocenjuje da bi uvođenje "najstarijeg zanata" u legalne tokove značajno doprinelo smanjenju nasilja i kriminala, ali i da bi istovremeno popravilo stanje državnog budžeta i zdravlja stanovništva.

- Iskreno, najviše bih voleo da prostitucija ne postoji. Ali ona postoji, uvek je kroz istoriju postojala i uvek će postojati... Pa kad je već tako kako jeste, onda je definitivno bolje da bude legalna nego ilegalna. Hajde da se lepo dogovorimo i uvedemo red u tu oblast. Prostitutkama treba dozvoliti da se bave svojim poslom pod strogo određenim uslovima. One bi bile u obavezi da redovno idu na zdravstvene preglede, pa bi se tako polne i venerične bolesti držale pod kontrolom, a značajno bi se smanjilo i nasilje. Najzad, država bi profitirala ubirajući poreze od ovog posla, a i turizam bi imao značajan rast... - objašnjava Šešelj naglašavajući negativnu stranu prostitucije koju danas imamo u Srbiji.

- Nelegalna, zakonom zabranjena prostitucija dovodi do porasta kriminala. Podvodači su raznorazni mafijaši, a žene su njihove žrtve. U sve to sada je uključena i droga. Klijenti nisu zaštićeni, a često se dogodi i da budu opljačkani. Uglavnom se sve to radi u nehigijenskim i nezdravim uslovima, a razne bolesti se umnožavaju... - izričit je Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading