STEFANOVIĆ I KINESKI MINISTAR: Saradnja bezbednosti dveju zemalja

Autor: blic.rs

Vesti

25.09.2017

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Kini sa Meng Đijendžuom sekretarom Centralne komisije za političke i pravne poslove, kao i kineskim ministrom javne bezbednosti Guom Šengkunom o unapređenju odnosa Srbije i Kine, pre svega u oblasti bezbednosti.

RepublikaFoto: Tanjug/STR
Kineski ministar i Nebojša Stefanović o ujedinjenju policijskih snaga

Potpredsednik srpske Vlade je tokom prvog dana posete Pekingu, gde će sutra prisustvovati zasedanju Generalne skupštine Interpola, istakao da Republika Srbije želi da nastavi da jača odnose sa Narodnom Republikom Kinom.

Tokom sastanka sa visokim kineskim zvaničnicima, Meng Đijendžuom i Guom Šengkunom, ministar Stefanović je naglasio da je važna dobra saradnja u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, pre svega kroz bržu razmenu informacija o potencijalnim pretnjama, koje bi mogle da ugroze bezbednost i Srbije i Kine.Takođe, potpredsednik Stefanović još jednom se zahvalio Kini na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Ministar Stefanović, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Narodnoj Republici Kini, danas je posetio i grad Tjenđin gde se sastao sa gradonačelnikom  Vangom Dongfenom.

Tokom posete ovom gradu, od čak 15 miliona stanovnika, Stefanović je razgovarao i sa Dongom Đialuom, načelnikom Biroa javne bezbednosti Tjenđina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
jeki

25.09.2017 15:09

Saradnja je uvek bila plodonosna za obe drzave.Trebaizraziti i veliku zahvalnost Kinezima sto ne podrzavaju nezavisnost juzne srpske pokrajine.

Boža

25.09.2017 15:14

Kina je zemlja sa kojom Srbija ima jaku podršku, bilateralna saradnja je na prijateljskom nivou. ekonomska i privredna saradnja u porastu. Kina je visoko razvijena zemlja i mnogo nam može pomoći u svim vidovima saradnje.

Ivanitza

25.09.2017 15:15

Bezbednost je na prvom mestu a saradnja sa Kinom u toj oblasti nam može doneti još više iskustva!

milorad

25.09.2017 15:17

Ma jeste, Kinezi će baš da nam pomognu...